Ο ύπνος με τη μητέρα φέρνει υγεία στο μωρό - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο ύπνος με τη μητέρα φέρνει υγεία στο μωρό

Τα μωρά θα πρέπει να μοιράζονται κρεβάτι της μητέρας τους μέχρι την ηλικία των τριών ετών, γιατί αυτό είναι καλό για τη καρδιά τους. Η αμφιλεγόμενη αυτή συμβουλή προέρχεται από τον παιδίατρο Νιλς Μπέργκμαν, του Πανεπιστημίου του Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική, ο οποίος διαπίστωσε ότι τα μωρά που κοιμούνται σε βρεφικές κούνιες, κοιμούνται λιγότερο από εκείνα που κοιμούνται στο στήθος της μητέρας τους.

Οι επιστήμονες φοβούνται πως ο ύπνος του μωρού μακριά από την μητέρα μπορεί να συνδεθεί με προβλήματα στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, ενώ μπορεί να οδηγήσει σε κακή συμπεριφορά, καθώς το παιδί μεγαλώνει.

Ο Δρ Μπέργκμαν υποστηρίζει πως για τη βέλτιστη ανάπτυξη και υγεία των νεογνών, τα μώρα θα πρέπει να κοιμούνται στο στήθος της μητέρας τους, τουλάχιστον τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους, ενώ θα πρέπει να παραμείνουν στο κρεβάτι της μητέρας τους μέχρι να γίνουν τριών ή και τεσσάρων χρόνων.

Ωστόσο, άλλες μελέτες συνδέουν τον κοινό ύπνο μητέρας και βρέφους, με αυξημένο κίνδυνο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, στην περίπτωση που η μητέρα κυλήσει προς το μέρος του μωρού της και από λάθος το πνίξει. Σε πρόσφατη μάλιστα βρετανική μελέτη αιφνίδιων θανάτων βρεφών, σχεδόν τα 2/3 από αυτούς, συνέβη όταν το κρεβάτι μοιράζονταν μητέρα και μωρό.

Σχετικά με αυτή την έρευνα ο Δρ Μπέργκμαν επισημαίνει: «Οι αιφνίδιοι βρεφικοί θάνατοι προκαλούνται από άλλους λόγους και όχι από την παρουσία της μητέρας. Οι τοξικές αναθυμιάσεις, τα τσιγάρα, το αλκοόλ, τα μεγάλα μαξιλάρια και τα επικίνδυνα παιχνίδια, είναι οι κυριότεροι λόγοι».

Σε έρευνα που διεξήχθη μελετήθηκαν νεογνά που κοιμόντουσαν στο στήθος της μητέρας τους, αλλά και νεογνά που κοιμόντουσαν σε βρεφική κούνια. Η έρευνα αποκάλυψε πως η καρδιά των βρεφών που κοιμόντουσαν στην κούνια είχαν 3 φορές περισσότερο άγχος, από εκείνα που κοιμόντουσαν στην αγκαλιά της μητέρας τους.
ΠΗΓΗ:ygeiaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages