"Ψωμί ,παιδεία, ελευθερία" είναι και το σημερινό ζητούμενο - Sourta-Ferta

Post Top Ad

"Ψωμί ,παιδεία, ελευθερία" είναι και το σημερινό ζητούμενο

Επ΄ευκαιρία του εορτασμού της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
θέλω να εκφράσω την πίστη μου, πως πάλι και σήμερα, η νέα γενιά, η γενιά της «Τρόικας και του Δ.Ν.Τ.» δηλαδή της οικονομικής κατοχής με προεκτάσεις στην κατάλυση της εθνική μας κυριαρχίας, θα αγωνιστεί με τα ιδανικά της εξέγερσης της 17 Νοεμβρίου 1973.
"Ψωμί ,παιδεία, ελευθερία" είναι και το σημερινό ζητούμενο για πολλά παιδιά ανέργων, απόρων και εξαθλιωμένων πολιτών, τους οποίους έφεραν σε αυτό το σημείο οι πολιτικές υποτέλειας και εξυπηρέτησης των τοκογλύφων δανειστών μας, αλλά και αυτών που διασπάθισαν το δημόσιο πλούτο.
Σήμερα, όσο ποτέ, απαιτείτε κοινωνική συναίνεση και συνεννόηση των πολιτών για να αποτραπεί η περαιτέρω οικονομική και εθνική υποδούλωση ώστε να ανασάνει ο λαός και να θέσει τις βάσεις για μια οικονομικονομισματική εθνοκεντρική πολιτική προς όφελος των πολιτών και όχι των τραπεζιτών.
Τούτο, μπορεί να γίνει, και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά με μετάβαση σε Εθνικό Νόμισμα, ώστε ο οικονομικός και παραγωγικός ιστός της χώρας να γίνει άμεσα αναπτυξιακός και ανταγωνιστικός, λαμβάνοντας μεγάλο μερίδιο από τον διεθνή καταμερισμό πλούτου.
Η αξιοποίηση, προς όφελος της χώρας, του εθνικού μας πλούτου, σε συνδυασμό με αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης, μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στους απελπισμένους πολίτες.
Υποκριτικές "φωνασκίες" για μαγικές λύσεις στα πλαίσια των μνημονίων και της Τρόικας από τούς εκφραστές αυτού του σάπιου πολιτικού συστήματος, με… όποιες επικαλύψεις, δεν μπορεί να δώσουν καμία λύση.
Ο λαός πρέπει να είναι έντονα υποψιασμένος και να τους γυρίσει την πλάτη.
Οι αγώνες τόσων γενεών για ελευθερία και Εθνική αξιοπρέπεια μας δείχνουν τον δρόμο...!

Χαλκίδα 17/11/2011
Γιώργος Μητροπέτρος
Οικονομολόγος –Καθηγητής Δ.Ε.

"... αυτήνη η πατρίδα δε λευτερώθη με παραμύθια , λευτερώθη με άρματα και θυσίες..."
Γιάννης Μακρυγιάννης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages