Αν είχες Αλτσχάιμερ, θα ήθελες να το ξέρεις; - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Αν είχες Αλτσχάιμερ, θα ήθελες να το ξέρεις;



Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πάθηση που φοβίζει περισσότερο τους ανθρώπους, μετά τον καρκίνο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας “Value of Knowing” που σχεδιάστηκε από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Alzheimer Europe" και πραγματοποιήθηκε σε πέντε χώρες (ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Πολωνία) .

Τι θα κάνατε, όμως, στην περίπτωση που η διάγνωση του γιατρού σας έδειχνε ότι πάσχετε από Αλτσχάιμερ; Θα θέλατε να σας αποκαλύψει ο γιατρός τη διάγνωση; Η συντριπτική πλειονότητα (94-98%) των 2678 ερωτηθέντων στο πλαίσιο της έρευνας απάντησε ότι θα επιθυμούσε να του ανακοινωθεί η διάγνωση.

Στην Ελλάδα, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε κατά τα έτη 2010-2011 σε τρία Κέντρα Ημέρας της Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Αθηνών, ενώ πολλά άτομα με άνοια θέλουν να γνωρίζουν τη διάγνωσή τους, οι συγγενείς τους και οι επαγγελματίες υγείας παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία στάσεων ως προς την αποκάλυψή της στους ασθενείς.

Όσον αφορά την αποκάλυψη της διάγνωσης της νόσου Αλτσχάιμερ , επισημαίνει ότι θα πρέπει να γίνεται με διακριτικότητα και να συνοδεύεται με παροχή πληροφοριών για τις συνέπειες και την εξέλιξη της νόσου, καθώς και χρήσιμες επαφές με την τοπική ή την παγκόσμια εταιρεία Αλτσχάιμερ. Σε χώρες όπου προβλέπεται από την νομοθεσία , οι γιατροί μπορούν να ενθαρρύνουν τους ασθενείς να δώσουν οδηγίες σε σχέση με τη μελλοντική θεραπεία τους και τις προτιμήσεις τους όσον αφορά τη φροντίδα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages