Επείγουσες Ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Επείγουσες Ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας

Τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στο Σχέδιο Νόμου Επείγουσες Ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής »
Ο Βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, τοποθετήθηκε ως ειδικός αγορητής σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Επείγουσες Ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής».
Αρχικά ο Βουλευτής, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του, σχετικά με τον τρόπο που ασκείται το έργο της νομοθέτησης, καθώς το εν λόγω νομοσχέδιο που αποτελείται από 12 άρθρα, αφορά 9 διαφορετικά Υπουργεία. Θετικά αντιμετώπισε την απόσυρση της τροπολογίας του Υπουργείου Παιδείας, ενώ συμπληρώνοντας τον σχολιασμό σχετικά με τον τρόπο άσκησης του νομοθετικού έργου, χαρακτήρισε απαράδεκτο, ο χρόνος διαβούλευσης ενός νομοσχεδίου να είναι προσχηματικός και να μην δίνει περιθώρια για παρεμβάσεις από την κοινωνία.
Επί των άρθρων, ο Βουλευτής της Εύβοιας δήλωσε, πως η Δημοκρατική Αριστερά θα υποστηρίξει το νομοσχέδιο στο σύνολό του μετά και τις νομοτεχνικές βελτιώσεις στις οποίες προέβη ο Υπουργός ύστερα και από την διαβούλευση στην επιτροπή και στην Ολομέλεια της Βουλής. Θετικά σχολίασε τα άρθρα 1&2, σχετικά με τις αλλαγές στις ποινές για παράνομη υλοτομία χάριν εμπορίας. Ενώ σημαντικό χαρακτήρισε το άρθρο 4, που κάνει αναφορά στην συγκρότηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. θεωρώντας πως η συγκεκριμένη διάταξη κινείται στην σωστή αναπτυξιακή λογική.
Σχολιάζοντας τα επόμενα άρθρα επεσήμανε ότι επιλύονται αρκετά σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις συνεταιριστικές οργανώσεις, την Ελληνική Αστυνομία και την Γραμματεία Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages