Χρηματοδότηση - Ολοκλήρωση Νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας. - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Χρηματοδότηση - Ολοκλήρωση Νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατάθεσε ερώτηση προς τα Υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης σχετικά με την ολοκλήρωση - αποπεράτωση του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας.
Αφορμή για την ερώτηση αποτελούν οι πρόσφατες δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας πως δεν έχουν εξασφαλιστεί οι χρηματοδοτικοί πόροι για την ολοκλήρωση του έργου.
Ο βουλευτής της Εύβοιας καλεί τους αρμόδιους υπουργούς, να δώσουν τις απαραίτητες απαντήσεις, για την εξέλιξη του έργου, τη διασφάλιση της χρηματοδότησής του καθώς και τον χρονικό ορίζοντα αποπεράτωσης του έργου, που θα βοηθήσει σημαντικά στην παροχή υπηρεσιών υγείας στην περιοχή της Εύβοιας.
Είναι προφανές ότι λόγω των αρνητικών εξελίξεων, ως προς τη χρηματοδότηση του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας τόσο από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας όσο και από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, υπάρχει έκδηλη ανησυχία στους πολίτες της Εύβοιας για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας.




                                                                                  Αναγνωστάκης Δημήτρης
                                                                                        Βουλευτής Εύβοιας    
                                                                                        Χαλκίδα,28/07/2014
 ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ : Υπουργούς Υγείας και Ανάπτυξης
Θέμα: «Χρηματοδότηση του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας»
Κύριοι Υπουργοί,
 η ολοκλήρωση του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, αποτελεί έργο υψίστης προτεραιότητας για την πόλη της Χαλκίδας αλλά και για το σύνολο των πολιτών της Εύβοιας. Η σύγχρονη δομή των 278 κλινών, σε έκταση 33.000 τ. μ., ο σύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός καθώς και η επαρκής στελέχωσή του σε προσωπικό, θα αποτελέσουν ανάσα για την περιοχή που βιώνει καθημερινά τη συνεχή υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, ειδικά στα χρόνια της κρίσης.
Προσφάτως έγινε αντιληπτό, πως ενώ η συνολική ανάγκη χρηματοδότησης για το έργο, ανέρχεται στο ποσό των 71,42 εκ. ευρώ, μόνο το ποσό των 22 εκ. ευρώ ήταν διασφαλισμένο μέσω του Περιφερειακού  Επιχειρησιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων, 17,5 εκ. ευρώ περίπου, να έχουν ήδη απορροφηθεί.
Το υπόλοιπο ποσό για τη χρηματοδότηση του έργου, αρχικά προγραμματιζόταν να συμπεριληφθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά λόγω των πρόσφατων μειώσεων στο πεδίο της Υγείας, φαίνεται πολύ δύσκολο ότι θα εξασφαλιστεί η συνέχιση του έργου.
Επομένως οι εναλλακτικές υλοποίησης του έργου είναι: είτε μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας, που όμως οι διαθέσιμες πιστώσεις του δεν επαρκούν για την κάλυψη του έργου, είτε από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος  Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και εδώ υπάρχει ζήτημα αφού με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις, ο προϋπολογισμός του ΠΔΕ είναι αυστηρά περιορισμένος, είτε τέλος μέσω συνδρομής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα εντάξει το υπόλοιπο έργο, ως «έργο γέφυρα» στη νέα προγραμματική περίοδο.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:
•    Σε ποιο στάδιο, ποιά φάση ακριβώς, βρίσκεται σήμερα η χρηματοδότηση του έργου;
•    Τι προτίθεστε να πράξετε άμεσα, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή ροή χρηματοδότησης του έργου;
•    Ποιος είναι ο ορίζοντας αποπεράτωσης του έργου, μετά τις συνεχείς μεταθέσεις ολοκλήρωσής του;
O Ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages