Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής - Γήπεδο ΑΕΚ - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής - Γήπεδο ΑΕΚ

Η θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής : «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής και άλλες διατάξεις».
Ναι στο γήπεδο της ΑΕΚ αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον.
Η Δημοκρατική Αριστερά υπερψήφισε το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αττικής, θεωρώντας αδήριτη ανάγκη να μπουν κανόνες και όροι και όχι επιμέρους σχεδιασμοί και επιμέρους νομοσχέδια με παραθυράκια και εξαιρέσεις.
O Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Αναγνωστάκης, τόνισε ότι με τη στάση της η ΔΗΜΑΡ, δεν δίνει λευκή επιταγή και τόσο οι βουλευτές όσο και τα στελέχη της θα παρακολουθούν την εφαρμογή των ρυθμίσεων στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα και τη σαφή τήρησή τους.
Σ’ ότι αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ, οι αλλαγές που έφερε το ΥΠΕΚΑ, μετά από τις προτάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς, ήταν καθοριστικές ώστε να συναινέσουν οι βουλευτές της στην κατασκευή του νέου γηπέδου της ιστορικής ομάδας.
Με τις αλλαγές που πρότεινε η Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ και έγιναν δεκτές:
•    Διασφαλίζεται πλήρως ο δασικός χαρακτήρας του υπόλοιπου τμήματος του άλσους.
•    Προβλέπεται επιπλέον υποχρέωση δάσωσης / αναδάσωσης επιφάνειας ίσης με το παραχωρηθέν τμήμα άλσους ή πάρκου, το οποίο στο σύνολό του θα υπάγεται στη δασική νομοθεσία.
•    Αποφεύγεται κάθε εμπλοκή στην εξέλιξη του έργου, μετά την απόδοση αντισταθμιστικής έκτασης στην τοπική κοινωνία για την παραχώρηση της απαραίτητης και αναγκαίας έκτασης.

Ο Γραμματέας της Κ.Ο.

 Δημήτρης Αναγνωστάκης

 Video Τρίτης

 

 Video Τετάρτης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages