Ισραηλινό έγκλημα εκ προμελέτης στη Γάζα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ισραηλινό έγκλημα εκ προμελέτης στη Γάζα

Του Γιάννη Μακρυγιάννη

Τελικά όλο και πιο πολύ πείθομαι ότι τους έκανε ίδιους με αυτόν ο Χίτλερ. Ότι οι ισραηλινοί έγιναν όμοιοι με τον μεγαλύτερο διώκτη τους.

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει στη σύγχρονη ιστορία μαζικό έγκλημα στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, που να παραπέμπει τόσο πολύ σε εκείνα του Χίτλερ, από αυτά που γίνονται σήμερα στη Γάζα, με θύτες τους Ισραηλινούς και θύματα τους παλαιστίνιους.

Όχι δεν είναι μια απλή θηριωδία αυτό που γίνεται στη Γάζα, με την εγκληματική και απάνθρωπη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ και θύματα χιλιάδες άμαχους παλαιστίνιους. Με τους εσκεμμένους βομβαρδισμούς νοσοκομείων, σχολείων, σπιτιών και άλλων, μη στρατιωτικών στόχων. Είναι καλά σχεδιασμένη στρατηγική επιλογή του Τελ Αβίβ, έγκλημα εκ προμελέτης και κανονική γενοκτονία.

Κατά την άποψη των ηγετών του Ισραήλ κάθε μικρός παλαιστίνιος, κάθε σημερινός άμαχος στη λωρίδα της Γάζας, ή όπου αλλού, είναι υποψήφιος αυριανός «τρομοκράτης»! Και υπό αυτό το πρίσμα και την οπτική δεν αποτελούν παράπλευρές απώλειες ούτε καν οι χαμένες ζωές μικρών παιδιών και γυναικών! Αυτή είναι η φασιστική, χιτλερικών εμπνεύσεων, συμπεριφορά του Ισραήλ. Όπως τους θεωρούσε ο Χίτλερ, συμπεριφέρονται και αυτοί απέναντι στους παλαιστίνιους.

Τι ισχυρίζεται η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ; Ότι η Χαμάς και οι ακραίες εξτρεμιστικές οργανώσεις των παλαιστινίων, με έδρα τη Γάζα και με προκάλυμμα τον άμαχο πληθυσμό πλήττουν το Ισραήλ. Ας παραβλέψουμε για λόγους εργασίας τα αίτια όλης αυτής της κατάστασης και πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο (ποιες είναι και οι ευθύνες δηλαδή του Ισραήλ για τις όποιες δράσεις της Χαμάς και των εξτρεμιστών) και ας αποδεχθούμε το πρόβλημα, όπως το λέει η ισραηλινή πλευρά. Το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι το εξής: Είναι η λύση στο πρόβλημα το ξεκλήρισμα ενός λαού; Είναι η στρατιωτική κατοχή και η δολοφονία αμάχων; Θα περιοριστεί η δράση των εξτρεμιστών, εάν αυτή την ώρα ισοπεδωθούν χιλιάδες σπίτια, διαλυθούν χιλιάδες οικογένειες και όλοι οι παλαιστίνιοι μετρούν απώλειες δικών τους, αθώων ανθρώπων;

Η απάντηση στα ερωτήματα είναι σαφώς όχι. Όλη αυτή η επιμονή του Ισραήλ σε ακραία στρατιωτική επιβολή είναι που τρέφει το όποιο «εξτρεμιστικό» ή έστω εξτρεμιστικό (χωρίς εισαγωγικά) κίνημα των παλαιστινίων. Είναι προφανές δε ότι θα το θρέψει ακόμη περισσότερο η τωρινή θηριωδία, αφού όλο και περισσότεροι παλαιστίνιοι δεν θα έχουν να χάσουν τίποτα και θα επιζητούν διαρκώς εκδίκηση. Και το ξέρει και το θέλει αυτό το Ισραήλ. Το Τελ Αβίβ θέλει απέναντί του ακραίες εκφράσεις των παλαιστινίων. Θέλει οργισμένους, αποφασισμένους να πεθάνουν ανάμεσα σε αθώους Ισραηλινούς, ζωσμένοι με εκρηκτικά παλαιστίνιους.

Γιατί έτσι διατηρεί τη στρατιωτική του στρατηγική σε πλήρη ισχύ. Και την προέλασή του σε εδάφη που δεν ελέγχει μέχρι τώρα δυνατή.  Το Ισραήλ θέλει τον πόλεμο «ζωντανό», δεν επιθυμεί καμία ειρηνευτική διαδικασία, κανένα συμβιβασμό. Γιατί έχει τη στρατιωτική δύναμη και τη διεθνή ανοχή ισχυρών παραγόντων να επιβάλλει το δικό του στάτους στην περιοχή. Και μία ειρηνευτική διαδικασία θα το ανάγκαζε να υποχωρήσει σε ένα βαθμό, να παραχωρήσει, να απεμπολήσει πράγματα που έχει κερδίσει και μπορεί να κερδίσει στο πεδίο των όποιων μαχών – διότι μόνο μάχες δεν είναι αυτές που διεξάγονται με τους δεδομένους στρατιωτικούς συσχετισμούς που υπάρχουν.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages