Αντίθετη η Δημοκρατική Αριστερά στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τα δάση - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Αντίθετη η Δημοκρατική Αριστερά στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τα δάση

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, τοποθετήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ¨Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση. Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών – Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας¨.
Αρχικά ο βουλευτής της Εύβοιας, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργιάδη επί της δικαστικής απόφασης για τους επιστάτες που πυροβόλησαν μετανάστες εργάτες γης.
Επί του Νομοσχεδίου, δήλωσε ότι στη χώρα μας υπάρχει παντελής έλλειψη εθνικού σχεδιασμού που να περιλαμβάνει, χωροταξία, πολεοδομία και δάση, καθιστώντας αδύνατη την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν στην Ελληνική ύπαιθρο. Υπενθύμισε στο σώμα της Ολομέλειας, πως η παρούσα κυβέρνηση όπως και όλες οι κυβερνήσεις από τη μεταπολίτευση και μετά έχουν αποτύχει στο να εναρμονίσουν το δίκαιο της χώρας σε θέματα Περιβαλλοντικής προστασίας και αναβάθμισης με το Ενωσιακό δίκαιο.
Συνέχισε τονίζοντας πως το νομοσχέδιο και ειδικότερα οι διατάξεις του άρθρου 36 παρουσιάζονται οριακές ως προς τη συνταγματικότητα τους, καθώς δεν προάγεται με κανένα τρόπο η περιβαλλοντική αναβάθμιση όπως ατυχώς διακηρύττει ο τίτλος του νομοσχεδίου.
Τόνισε όμως πως στο σύνολο του νομοσχεδίου, υπάρχουν και θετικές διατάξεις, οι οποίες όμως δεν επαρκούν ώστε να νομιμοποιήσουν την υπερψήφιση ενός νομοσχεδίου που θεωρείται αρνητικό.
Απαράδεκτες επίσης χαρακτήρισε τις διατάξεις που αφορούν την εκτός σχεδίου δόμηση και χαριστικές τις διατάξεις που σχετίζονται με τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς καθώς προωθείται η εξυπηρέτηση διαφόρων συμφερόντων υπό τον μανδύα του δημόσιου συμφέροντος.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην τροπολογία, σχετικά με τη διευθέτηση ιδιοκτησιακών ζητημάτων στο Νομό Εύβοιας, καλώντας το Υπουργείο να την αποδεχθεί, δεδομένου ότι αφενός δίνει λύση σε χρονίζοντα προβλήματα κι αφετέρου υπάρχει στήριξη κι από βουλευτές της Κυβέρνησης κι άλλων κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages