Ο τύπος σήμερα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Φόρος αίματος»

Η εφημερίδα γράφει ότι «με αιματηρές θυσίες, περικοπές δαπανών και πρόσθετους φόρους 1,68 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με πέρυσι η κυβέρνηση διαφημίζει, για το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου ένα τεχνητό πρωτογενές πλεόνασμα στον Προϋπολογισμό της τάξης των 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο όμως υπάρχει... μόνο στα χαρτιά του υπουργείου Οικονομικών!».

ΕΘΝΟΣ: «Το... έπος της υπερφορολόγησης»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «θηλιά στην ανάπτυξη και πλήγμα στην απασχόληση επιφέρει η υπερφορολόγηση. Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της έκθεσης της Alpha Bank για τα ακίνητα. Βαρύ το τίμημα του φόρου και για τα φυσικά πρόσωπα».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Δόγμα Πούτιν για "Μεγάλη Ρωσία" και τα "Σημεία Συναγερμού" της Παναγιάς πριν τον Πόλεμο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Ρώσος Πρόεδρος με άξονα την Ορθοδοξία συνεχώς επεκτείνεται και δυναμώνει, ενώ στην Κρεμαστή της Ρόδου πολλοί πιστοί μαρτυρούν πως είδαν να κουνιέται συνεχώς το καντήλι μπροστά από την Εικόνα της Μεγαλόχαρης».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Πρόστιμα για αυθαίρετα με οφειλές "τακτοποίησης"»

Η εφημερίδα γράφει ότι «υπουργική απόφαση καθορίζει τις επιβαρύνσεις για όσους εντάχθηκαν στις διατάξεις για τη «νομιμοποίηση» αυθαιρέτων αλλά δεν ήταν συνεπείς στις δόσεις. Και τελευταία ευκαιρία τακτοποίησης έως τον Φεβρουάριο του 2015, με την κατάθεση πλήρους φακέλου από ιδιοκτήτες αυθαιρέτων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Πάρτι ιδιωτών με τα χρέη στα Ταμεία»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «μέγα σκάνδαλο αναμένεται να αποτελέσει η εκχώρηση από την κυβέρνηση -την οποία έχει συμφωνήσει, με βάση ασφαλείς πληροφορίες- της δυνατότητας είσπραξης των οφειλών (φυσικών προσώπων και εταιρειών) στα ασφαλιστικά ταμεία άνω των 5.000 ευρώ σε ιδιωτικές εταιρείες και call centers».

ΕΣΤΙΑ: «ΕΝΦΙ-Αλωση της ιδιοκτησίας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «η «Εστία» από καιρό αναδεικνύει τις ολέθριες επιπτώσεις του ΕΝΦΙΑ και άλλων φόρων που «επεξεργάζεται» ανεπιτυχώς το Υπουργείο Οικονομικών. Διερωτάται κανείς γιατί δεν αναλύουν την δομή και το ύψος παρόμοιων φόρων άλλων, επιτυχημένων κρατών και να προσαρμόσουν τον καλύτερο στις αναπτυξιακές ανάγκες της πατρίδας μας».

Η ΑΥΓΗ: «Κοινωνική απαίτηση η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δεν είναι μόνον οι 6 εκατ. φορολογούμενοι πολίτες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη φορολογική εξόντωση που υφίστανται λόγω ΕΝΦΙΑ. Τώρα οι αντιδράσεις προσλαμβάνουν συλλογικό και συγκροτημένο χαρακτήρα».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Θαύμα!!! Με ύφεση 4% αύξηση εσόδων 27%»

Η εφημερίδα γράφει ότι «υπεραποδόσεις καταγράφει η φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης. Εν μέσω βαθιάς ύφεσης και με σωρευτική μείωση των μισθών κατά 35%, οι εισπράξεις από τον φόρο εισοδήματος των φυσικών προσώπων αυξήθηκαν κατά 27% στο επτάμηνο του έτους!».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Η υπερφορολόγηση αύξησε τα έσοδα»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «πρωτοφανή υπέρβαση του στόχου για τα έσοδα από τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων καταγράφηκε μετά την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, στο 7μηνο τα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων υπερέβησαν τον στόχο κατά 555 εκατ. ευρώ, φτάνοντας τα 4,38 δισ. ευρώ».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Πάρτι φοροδιαφυγής»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «για ένα ακόμα καλοκαίρι, την πρώτη θέση στη φοροδιαφυγή «κέρδισαν» οι χώροι εστίασης και διασκέδασης, αλλά και οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό, όπως εκμετάλλευσης παραλιών, ενοικίασης σκαφών, καταστήματα με τουριστικά είδη, ξενοδοχεία».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Η λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ δυναμώνει την πολεμική της ικανότητα»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «το ΝΑΤΟ, σε ανακοίνωση του, επισημαίνει την κρισιμότητα της Συνόδου στην Ουαλία, στο όνομα του ότι το παγκόσμιο επίπεδο ασφάλειας γίνεται ολοένα και πιο απρόβλεπτο και ασταθές, «όπως η δράση της Ρωσίας στην Ουκρανία δείχνει»«.

ΤΑ ΝΕΑ: «Βάσεις: οι μετεγγραφές φέρνουν τα πάνω κάτω»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «άνοδο βάσεων και σε σχολές της περιφέρειας φαίνεται πως προκαλούν οι μετεγραφές. Η επαναφορά του θεσμού με διεύρυνση των δικαιούχων ανεβάζει τον πήχη σε τμήματα περιφερειακών ιδρυμάτων που έχουν αντίστοιχα σε κεντρικά, επειδή τα δήλωσαν περισσότεροι υποψήφιοι στοχεύοντας σε μετεγγραφή».

Kontranews: «Με το τερατούργημα του ΕΝΦΙΑ παίρνουν τα σπίτια μας»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ πριν καταρρεύσει ολοκληρωτικά η ελληνική οικονομία, ζητούν το ΕΒΕΑ, τα επιμελητήρια και όλοι οι Δικηγορικοί σύλλογοι ολόκληρης της χώρας».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Οι ξένοι ψηφίζουν Χ.Α.»

Η εφημερίδα σημειώνει «σημαντική ώθηση στο Χρηματιστήριο δίνουν οι εκθέσεις των διεθνών οίκων, που η μία μετά την άλλη προτρέπουν τους επενδυτές να τοποθετηθούν σε ελληνικές μετοχές και ειδικά σε τράπεζες»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «"Στοίχημα" 34,1 δισ. δολ. για την ελληνική ναυτιλία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ρίσκο της τάξης των 34,1 δισ. δολ. αναλαμβάνουν οι Ελληνες εφοπλιστές, οι οποίοι εξακολουθούν να σέρνουν το «χορό» σε παραγγελίες νεότευκτων πλοίων και αγορές second hand, παρά το γεγονός ότι η υπερπροσφορά χωρητικότητας είναι εμφανής σε πολλούς επιμέρους κλάδους της παγκόσμιας ναυτιλίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages