Ούτε μια μέρα χωρίς το απαραίτητο προσωπικό το ΕΚΑΒ Καρύστου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ούτε μια μέρα χωρίς το απαραίτητο προσωπικό το ΕΚΑΒ Καρύστου

Ούτε μια μέρα χωρίς το απαραίτητο προσωπικό το ΕΚΑΒ Καρύστου, ζητά με ερώτησή του ο Συμεών Κεδίκογλου στον Υπουργό Υγείας

Σε λίγες ημέρες, από 1η Σεπτέμβρη, στο ΕΚΑΒ Καρύστου θα μένουν ακάλυπτες 1-2 βάρδιες ημερησίως λόγο έλλειψης προσωπικού. Ο Συμεών Κεδίκογλου, μόλις ενημερώθηκε σχετικά, απευθύνει ερώτηση στον υπουργό υγείας με την οποία ζητά να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο ρόλο του απέναντι στους πολίτες κάθε στιγμή.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:




ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Θέμα: Προβλήματα υποστελέχωσης στη λειτουργία του ΕΚΑΒ του Γενικού Νοσοκομείου Κέντρου Υγείας Καρύστου.

Κύριε Υπουργέ,

Το Γ.Ν. Κ.Υ. Καρύστου έχει χαρακτηριστεί άγονη & προβληματική περιοχή Α΄ κατηγορίας ‒ νησιωτική μη αστική περιοχή, με ειδικές χωροταξικές συνθήκες και με μη συγκοινωνιακή πρόσβαση στο νοσοκομείο. Εξυπηρετεί δε όλη τη νότια Εύβοια σε μια γεωγραφική ακτίνα 200 χιλιομέτρων στην δύσβατη ορεινή περιοχή του Καβοντόρου. Η απόσταση χρονικά του νοσοκομείου από το Γ.Ν. Χαλκίδας είναι πάνω από 2,5 ώρες, ενώ η πρόσβαση στην Αθήνα εξαρτάται από τα δρομολόγια των πλοίων και όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
Το νοσοκομείο αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων που βασίζονται κυρίως στην έλλειψη προσωπικού. Για παράδειγμα, λόγω συνεχών συνταξιοδοτήσεων και παραιτήσεων λείπουν βασικές ιδιότητες ιατρών, ενώ υπάρχουν ημέρες που εφημερεύει μόνο ένας ιατρός. Αντίστοιχα, ως προς το νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχουν ημέρες που το νοσοκομείο λειτουργεί κάτω από τα όρια ασφαλείας.
Αυτό όμως που προβάλλει ως άμεση ανάγκη είναι η ενίσχυση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ, καθώς σε λίγες ημέρες, από 1η Σεπτέμβρη,  θα μένουν ακάλυπτες μία έως δύο βάρδιες ημερησίως λόγω έλλειψης προσωπικού. Το Νοσοκομείο δεν θα μπορεί επί μονίμου βάσεως  να συνεισφέρει προσωπικό για να συνοδεύει κάθε μετακίνηση του ΕΚΑΒ, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, ήδη αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις στη στελέχωσή του.
Επειδή κύριε υπουργέ, το πρόβλημα θα οξυνθεί σοβαρά τις αμέσως επόμενες ημέρες,
Επειδή η σωστή και επαρκής λειτουργία του ΕΚΑΒ έχει καθοριστική σημασία για την ίδια τη ζωή των πολιτών και την πορεία που θα έχουν ως ασθενείς,
Επειδή πρόκειται για μια περιοχή με τα παραπάνω χαρακτηριστικά-νησιωτική, άγονη, δύσβατη-
Κρίνεται αναγκαίο το ΕΚΑΒ του Γ.Ν. Κ.Υ. Καρύστου να ενισχυθεί με προσωπικό, ώστε να μην μείνει χωρίς το απαραίτητο προσωπικό ούτε μια μέρα και να μπορέσει να ανταποκριθεί στο ρόλο του απέναντι στους πολίτες κάθε στιγμή.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
- Τι σκοπεύετε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ του Νοσοκομείο Καρύστου, το οποίο θα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις από την 1η Σεπτέμβρη;
- Θα προχωρήσετε στην πρόσληψη επιπλέον ατόμων και πόσων στον αριθμό;
- Σκοπεύετε να προχωρήσετε σε εγκύκλιο διευκρινιστική σχετικά με το καθεστώς μετακινήσεων και συνοδείας του ΕΚΑΒ;

Αθήνα, 27 Αυγούστου 2014

Ο ερωτών βουλευτής


Συμεών Κεδίκογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages