Γενέθλια ημέρα Περαίας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Γενέθλια ημέρα Περαίας

Γενέθλια ημέρα Περαίας – εκδηλώσεις, συμμετοχή και απουσίες (βίντεο)
Του Γιώργου Νικολαΐδη (gnborn2shoot)

Με πλήθος εκδηλώσεων γιορτάσαμε  και φέτος τα 91α γενέθλια  της πόλης μας (1923-2014).
Με ομιλίες, χορευτικό αντάμωμα, γιορτή φασουλάδας, συναυλία χορωδιών, παραδοσιακή βραδιά και άλλα, τιμήσαμε και θυμηθήκαμε τους πρώτους κατοίκους  (πρόσφυγες από. Μ. Ασία), που με βάρκες έφτασαν στα μέρη αυτά και  έκαναν την περιοχή νέα τους πατρίδα και τόπο διαμονής τους.
Περιοχή που την αγάπησαν, δούλεψαν σκληρά σ΄αυτήν (και γι΄αυτήν) και προόδευσαν.
Και σήμερα οι απόγονοι εκείνων,  διαβάζουν, θυμούνται ιστορίες που άκουσαν ως παιδιά από εκείνους, κάποιοι ηλικιωμένοι αναπολούν, μα και κάποιοι αναρωτιούνται συγκρίνοντας εποχές, ανθρώπους, συνήθειες , αντιδράσεις.
Μάρτυρες τραγικών καταστάσεων οι παππούδες με εκείνα που αναγκάστηκαν να ζήσουν στα πέτρινα χρόνια της προσφυγιάς. Και με αλληλοϋποστήριξη ξαναδημιούργησαν τις νέες τους κοινωνίες.
Μάρτυρες (αυτόπτες) εμείς οι σημερινοί κάτοικοι και η κάμερα, αυτές τις μέρες των εκδηλώσεων μνήμης.
Και είδαμε, διαπιστώσαμε και καταγράψαμε επαρκώς.
Μεταξύ όλων και άλλων την ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΥΣΙΑ. Σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Που για μια ακόμη φορά μας (κατ)έδειξαν οι εκλεγέντες, ότι  μόνον ως «πρώτοι» στις επιλογές των ψηφοφόρων (καταδέχονται ;) να παρίστανται σε μέρες μνήμης.
Σε σύντομη στιχομυθία με τον προ 8ετίας δήμαρχο, έμαθα ότι  «συνηθίζεται»   να παρευρίσκονται μόνον αυτοί που διοργανώνουν τις εκδηλώσεις.
Ανήκοντας στην συντριπτική φυσικά πλειοψηφία των δημοτών που ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ με την εκδοχή αυτή, παραπέμπουμε τους απόντες δημοτικούς συμβούλους στους ποικίλους απαξιωτικούς και περιπαικτικούς  μα δικαιολογημένους χαρακτηρισμούς  των  κατοίκων  γι αυτούς  , μεταξύ ρετσίνας, χορού και χωρατών.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  λοιπόν και σε σας κύριοι, έστω και αν η Απουσία σας συνάδει με τον σεβασμό σας στους προγόνους και κατ΄επέκτασιν στον τόπο και στους συνδημότες σας !
Η δεν τα λέμε σωστά;
Δείτε το σχετικό μας βίντεο από τις εκδηλώσεις







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages