Αίτημα για νέες ρυθμίσεις στα ληξιπρόθεσμα χρέη των επιχειρήσεων προς τη ΔΕΗ - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Αίτημα για νέες ρυθμίσεις στα ληξιπρόθεσμα χρέη των επιχειρήσεων προς τη ΔΕΗ

Αναγνωστάκης Δημήτρης
 Βουλευτής Εύβοιας
Χαλκίδα, 02/10/2014

 Αναφορά
Προς τους κ. κ. Υπουργούς:

    Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
    Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
                                                    
Θέμα: «Αίτημα για νέες ρυθμίσεις στα ληξιπρόθεσμα χρέη των επιχειρήσεων προς τη ΔΕΗ»
Ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης καταθέτει ως αναφορά, τη με ημερομηνία 24-09-2014 επιστολή του Επιμελητηρίου Εύβοιας προς τη ΔΕΗ Χαλκίδας, σύμφωνα με την οποία, το Επιμελητήριο ζητά άμεσα μία ρύθμιση, που θα προβλέπει την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών επιχειρήσεων σε τουλάχιστον 72 έντοκες δόσεις.
Η λογική του επιχειρήματος που χρησιμοποιεί το Επιμελητήριο Εύβοιας, εδράζεται στο γεγονός της έντονης αποβιομηχάνισης της Εύβοιας και της συνεχιζόμενης ύφεσης, που οδηγεί πλήθος επιχειρήσεων στη συσσώρευση νέων οφειλών.
Τέλος, το Επιμελητήριο Εύβοιας θεωρεί, όπως και εμείς έχουμε αναδείξει επανειλημμένως στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, «επιτακτική ανάγκη τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου ανάπτυξης, με μακρόπνοο προσανατολισμό που θα λαμβάνει υπόψη την πραγματική οικονομική κατάσταση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».
Παρακαλούμε τις δικές σας ενέργειες.
                                  
 Ο καταθέτων Βουλευτής
                              
 Δημήτρης Αναγνωστάκης




     ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ  
Ελ. Βενιζέλου 12 , 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452 , 2221022885 , 2221023510 - Fax: 2221080918
E-mail: epimevia@hol.gr     www.eviachamber.gr

                                                              Χαλκίδα  24/09/2014    
                          Αρ. Πρ. 9039          
                                                  
ΠΡΟΣ: ΔΕΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    κ. Αντώνη Σαμαρά, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    κ. Νικόλαο Δένδια , ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
    κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
    κ. Κων/νο Μίχαλο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΕΕ ΓΡΑΦ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΕΗ – ΑΘΗΝΑ
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΔΕΗ ΛΑΜΙΑΣ
    ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘ. ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΔΕΗ – ΑΘΗΝΑ
    ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

κύριε Διευθυντά,

         Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την δεινή οικονομική θέση στην οποία  βρίσκονται πλέον πάρα πολλές επιχειρήσεις του Νομού Ευβοίας. Ο Νομός της  Εύβοιας, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, βρίσκεται σε πορεία αποβιομηχάνισης και στασιμότητας στην Οικονομία. Οι επενδύσεις είναι ελάχιστες, λόγω των προβλημάτων από την έλλειψη καθορισμού χρήσεων γης, την έλλειψη οργανωμένων υποδοχέων για την βιομηχανία και τη βιοτεχνία και από την ανυπαρξία οδικού δικτύου. Οι μεγάλες βιομηχανίες που απασχολούσαν από 500 και μέχρι 3000 εργαζόμενους δεν υπάρχουν πια ή έχουν συρρικνωθεί. Το κλείσιμο των καταστημάτων, η ραγδαία πτώση του τζίρου στους εναπομείναντες, το μεγάλο ποσοστό ανεργίας, η έλλειψη ρευστότητας δυσχεραίνουν την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων μας και οδηγούν πολλές από αυτές να συσσωρεύουν νέες οφειλές, όχι μόνο στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία αλλά πλέον και στον προμηθευτή ενέργειας που είναι η ΔΕΗ.

κύριε Διευθυντά,
  
     Ενόψει της διευθέτησης των ληξιπρόθεσμων δανείων (κόκκινων), εκτιμούμε ότι αν άμεσα δεν γίνει μία γενναία ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων προς τον προμηθευτή ενέργειας και η ΔΕΗ προχωρήσει  στη λήψη μέτρων εναντίον των επιχειρήσεων, τότε ο Νομός θα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλο πρόβλημα.
    Εκτιμώντας βεβαίως το γεγονός ότι η ΔΕΗ είναι και αυτή επιχείρηση και μάλιστα εισηγμένη, προτείνουμε η όποια ρύθμιση, η οποία πρέπει να ξεπερνά τις 72 δόσεις να είναι έντοκη για όσους επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτή, χωρίς προκαταβολές.
    Τέλος, θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η διαμόρφωση ενός σαφούς εθνικού σχεδίου ανάπτυξης, με μακρόπνοο προσανατολισμό που θα λαμβάνει υπόψη την πραγματική οικονομική κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Είναι σημαντικό και εσείς από την δική σας πλευρά να μεταφέρετε στους αρμόδιους τα μηνύματα του επιχειρηματικού κόσμου της Εύβοιας που έχει στην κυριολεξία «γονατίσει» από την εφαρμογή όλων των εισπρακτικών μέτρων.
                      
  Με εκτίμηση
                                      Ο Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

                             ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages