Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας... - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας...

Ο Δήμος Χαλκιδέων και η Διεύθυνση Καθαριότητας, στη συνεχιζόμενη προσπάθεια  να διατηρηθεί η πόλη μας καθαρή, ζητάμε τη  συμμετοχή και συμπαράσταση όλων των πολιτών και επαγγελματιών, για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και την πιστή εφαρμογή του κανονισμού Καθαριότητας. Πιστεύουμε στη δική σας βοήθεια, καθώς η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας.
Επιπλέον σας  υπενθυμίζουμε  ότι :
Τα νοικοκυριά:
1. Τοποθετούμε πάντοτε τα σκουπίδια σε ανθεκτικές σακούλες καλά δεμένες. Τα χύμα σκουπίδια λερώνουν τους κάδους, προκαλούν έντονη δυσοσμία και αποτελούν εστία μόλυνσης.
2. Ποτέ δεν αφήνουμε τα σκουπίδια έξω από τους κάδους απορριμμάτων του Δήμου.
3. Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση στους κάδους μπαζών, οικοδομικών υλικών, μεγάλων κλαδιών και άλλων ογκωδών αντικειμένων.
Πριν βγάλουμε τέτοια υλικά στο πεζοδρόμιο, πρέπει να επικοινωνήσουμε με την Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, για να συνεννοηθούμε για τον τρόπο και το χρόνο αποκομιδής τους. Η ανεξέλεγκτη εναπόθεση τέτοιων υλικών στα πεζοδρόμια και σε κοινόχρηστους χώρους, είναι επικίνδυνα, εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών και αλλοιώνουν την εικόνα της πόλης μας.
4. Δεν τοποθετούμε στους κάδους τζάμια, μπαταρίες αυτοκινήτου, αιχμηρά αντικείμενα ή τοξικές ουσίες και εύφλεκτα υλικά, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα και ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία των εργαζομένων στην αποκομιδή.
Τα περισσότερα προϊόντα αυτής της κατηγορίας έχουν ένδειξη στη συσκευασία τους για το που επιτρέπεται να πεταχτούν.
5. Δεν μετακινούμε τους κάδους χωρίς έγκριση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, καθώς οι χώροι στους οποίους τοποθετούνται οι κάδοι είναι συγκεκριμένοι. Σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ  
Οι καταστηματάρχες:
1. Δεν βγάζουμε χαρτόκουτα συσκευασίας εμπορευμάτων και άλλα σκουπίδια μετά το δρομολόγιο του απορριμματοφόρου, γιατί θα παραμείνουν εκεί ως την επόμενη  ημέρα μπροστά στο κατάστημά μας. Άλλωστε η Βιτρίνα του κάθε καταστήματός, είναι το καθαρό πεζοδρόμιο.
2 Τα χαρτόκουτα συσκευασίας  εμπορευμάτων, τοποθετούνται στους ΜΠΛΕ κάδους ανακύκλωσης, τεμαχισμένα, σωστά συσκευασμένα και δεμένα.
Απαγορεύεται η ρίψη τους σε   κάδους απορριμμάτων,  για να  μπορούν να δεχτούν σακούλες σκουπιδιών.
3. Όταν σκουπίζουμε το κατάστημά μας και το πεζοδρόμιο, δε ρίχνουμε τα σκουπίδια στο ρείθρο, ούτε γεμίζουμε τα επιστήλια καλαθάκια των πεζόδρομων.
4. Τα καταστήματα εστίασης, όσα απορρίμματα  περιέχουν υπολείμματα τροφών, τα συσκευάζουμε πολύ καλά σε κλειστές σακούλες (δεμένες) και τα τοποθετούμε πάντα εντός των κάδων.
Επισήμανση: Για καμένα λάδια ή άλλα ορυκτέλαια, υπάρχουν επαγγελματίες που διαθέτουν ειδικά δοχεία για τη συγκομιδή τους, χωρίς κανένα κόστος, προκειμένου να ανακυκλωθούν
Επίσης,
Ενόψει της χειμερινής περιόδου, παρακαλούνται οι πολίτες  που χρησιμοποιούν για την θέρμανση των σπιτιών τους καυσόξυλα ή πέλετ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΑΧΤΕΣ, ΚΑΡΒΟΥΝΑ ή ΜΙΣΟΚΑΜΕΝΑ ΞΥΛΑ στους κάδους απορριμμάτων καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς ακόμη και στα απορριμματοφόρα οχήματα περισυλλογής των σκουπιδιών.
Η αμέλεια μερικών συμπολιτών έχει προκαλέσει πυρκαγιά σε κάδους απορριμμάτων και υπενθυμίζεται ότι εκτός από τις ποινικές και αστικές ευθύνες που υπάρχουν για τους υπαίτιους, που θα αναζητούνται, ο Δήμος μας επιβαρύνεται από σημαντικό κόστος αποκατάστασης τους το οποίο τελικά επιμερίζεται σε όλους μας.
Η επικοινωνία σας με την υπηρεσία καθαριότητας
Για περισσότερος πληροφορίες, διευκρινήσεις ή καταγγελίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Χαλκιδεων, στα εξής:
Τηλ.: 2221023301 – 2221023263 &  2221024444 (και fax)
e-mail:  d.kath-anakykl@0932.syzefxis.gov.gr
Η κοινή προσπάθεια  θα προσφέρει καλύτερες και  αποτελεσματικότερες υπηρεσίες του Δήμου μας, με αποτέλεσμα μια πόλη ΟΜΟΡΦΗ & ΚΑΘΑΡΗ !
 Σε αντίθετη περίπτωση, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να επιβάλλουμε τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό πρόστιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages