Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου γαι κατάργηση του ΕΝΦΙΑ - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου γαι κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων συμφώνησε ότι είναι ένας άδικος νόμος ο οποίος μονιμοποιεί ένα έκτακτο χαράτσι στη λαϊκή κατοικία και αυξάνει τη φορολόγηση κάθε μικρής ιδιοκτησίας ανεξάρτητα από τη χρήση της.

Επιπλέον επιβάλλει τη φορολόγηση της ακίνητης δημοτικής περιουσίας, που στην πράξη σημαίνει μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των Δήμων στους δημότες τους, με άμεσες επιπτώσεις στα οικονομικά τους, με στόχο να τους οδηγήσουν στην αναγκαστική επιβολή τελών και φόρων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα λειτουργικά – υπηρεσιακά έξοδα, στη  λειτουργία των κοινωνικών δομών, κ.λ.π.

Ο ΕΝΦΙΑ αποτελεί μέρος του «πλεονάσματος» για το οποίο πανηγυρίζει η κυβέρνηση και ταυτόχρονα απόδειξη ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι προϋποθέτουν τη μονιμοποίηση των χαρατσιών και των δεκάδων φόρων για τη μικρομεσαία οικογένεια. Από 500 εκατομμύρια ευρώ που πλήρωναν για το φόρο ακίνητης περιουσίας το 2009, σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων οικονομικά στρωμάτων θα κληθεί να πληρώσει 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ολοκληρώνοντας το προς συζήτηση θέμα, τονίστηκε ιδιαίτερα ότι θεωρείται απαράδεκτη η προσπάθεια να συνδεθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση με την είσπραξη του ΕΝ.Φ.Ι.Α.  για να μειωθούν οι δικαιολογημένες αντιδράσεις των πολιτών, καταλήγοντας ότι δεν θα δεχτούμε ως δήμος να παίξουμε το ρόλο «Δούρειου Ίππου» για την εφαρμογή του.
Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε και ζητά από την κυβέρνηση:
Ι) Την απόσυρση συνολικά του νόμου για τον «Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων» (ΕΝΦΙΑ).
ΙΙ) Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages