Ελληνο – Ιορδανικό Συμπόσιο προβολής και ανάπτυξης Τουρισμού (βίντεο + φωτος) - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ελληνο – Ιορδανικό Συμπόσιο προβολής και ανάπτυξης Τουρισμού (βίντεο + φωτος)

Του Γιώργου Νικολαϊδη (gnborn2shoot)
Διοργανώθηκε από την  Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού (ΤΕΘ), σε συνεργασία με το Προξενείο της Ιορδανίας  και πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ» στην Περαία (17.12.14).
Με αρκετούς εισηγητές και πλήθος κόσμου που το παρακολούθησαν.
Μια κίνηση που σκοπό είχε, αφενός μεν την ενημέρωση των (συν)δημοτών για τις δυνατότητες επίσκεψης  τόπων της Ιορδανίας που συνδέονται  εκτός της αναψυχής και με τον θρησκευτικό τουρισμό και από την άλλη την προβολή των περιοχών του Δήμου Θερμαϊκού . Ενδεικτικά αναφέρουμε εδώ, ότι οι ακτές του Δήμου έχουν μήκος  περ. 52 χιλιομέτρων.
Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς, τι θα μπορούσε να συνδέει τις δύο χώρες στον κλάδο του Τουρισμού. Το ίδιο εύκολα να θέσει κανείς το ερώτημα, αν  και ποια οφέλη είχαμε από το Συμπόσιο αυτό.
Δεν θα κρίνουμε με αυστηρούς όρους τον σκοπό, τα (άμεσα) οφέλη και προοπτικές καθώς και την «επιτυχία» ενός παρόμοιου γεγονότος γιατί δεν έχουμε και τα μέτρα σύγκρισης.
Ούτε θα περιμένουμε την άλλη εβδομάδα πενήντα λεοφωρεία με τουρίστες από την Ιορδανία, ούτε ότι οι παρευρεθέντες έθεσαν την Ιορδανία ως επόμενο τόπο διακοπών τους.
 Θα σταθούμε όμως στην πραγματοποίησή του.
Απ΄ότι γνωρίζουμε είναι το πρώτο Συμπόσιο με αντικείμενο τον Τουρισμό στον Δήμο μας.
 Η έστω αναζήτηση και ψηλάφιση των πιθανών προοπτικών με την ευκαιρία αυτήν, θεωρούμε ότι έθεσαν αν μη τι άλλο μια «βάση» τουλάχιστον του ενδιαφέροντος που επιθυμεί να δείξει η νεοεκλεγείσα Δημοτική αρχή για την περεταίρω τουριστική ανάπτυξη του τόπου.
Της ευχόμαστε καλή επιτυχία και για τις άλλες διοργανώσεις παρομοίων Ημερίδων που θα διοργανώσει στον αθλητισμό, πολιτισμό κλπ όπως μας ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης.
Αναφέρουμε τέλος δε, την μοναδική παρουσία εκ μέρους της αντιπολίτευσης, αυτήν του κ. Σπύρου Κουζινόπουλου, γεγονός που υπογραμμίζει το προσωπικό του ενδιαφέρον για την τουριστική ανάπτυξη, κάτι που γνωρίζω και από τις κατ΄ιδίαν συζητήσεις μαζί του.

Δείτε το σχετικό  βίντεο






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages