Σχετικά με την αύξηση του Φ.Π.Α. στα Ξενοδοχεία - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σχετικά με την αύξηση του Φ.Π.Α. στα Ξενοδοχεία


Οι βουλευτές Ευβοίας Αναγνωστάκης Δημήτρης και Α΄ Θεσσαλονίκης Ξηροτύρη-Αικατερινάρη Ασημίνα καταθέτουν ως Αναφορά, την με ημερομηνία 12.12.14, Επιστολή του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων.
Με δεδομένο ότι η πρόταση για πιθανή αύξηση του Φ.Π.Α. στα Ξενοδοχεία:
-έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στο σύνολο της τουριστικής αγοράς, τόσο της ευρωπαϊκής, όσο και της παγκόσμιας
-θα επηρεάσει το σύνολο του «τουριστικού πακέτου» και η Ελλάδα θα φανεί για ακόμη μία φορά αναξιόπιστη στην παγκόσμια αγορά, τη στιγμή που ο Τουρισμός είναι ο μόνος κλάδος που στηρίζει έμπρακτα την ελληνική οικονομία με έσοδα και απασχόληση σε πολλούς τομείς,
ο εν λόγω Σύνδεσμος ζητεί
-αντί της επικείμενης πιθανής αύξησης του Φ.Π.Α. στη διαμονή, σχεδιασμό μείωσης του Φ.Π.Α. και σε άλλα συστατικά του «τουριστικού πακέτου» (π.χ. τουριστικά γραφεία, λεωφορεία, ακτοπλοΐα).

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Οι καταθέτοντες βουλευτές
Αναγνωστάκης Δημήτρης
Ξηροτύρη-Αικατερινάρη Ασημίνα

ΑΝΑΦΟΡΑ,
Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών.


Θέμα: «Σχετικά με την αύξηση του Φ.Π.Α. στις τουριστικές επιχειρήσεις και την εξαίρεση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. από τη ρύθμιση των 100 δόσεων».

Οι βουλευτές Ευβοίας Αναγνωστάκης Δημήτρης και Α΄ Θεσσαλονίκης Ξηροτύρη-Αικατερινάρη Ασημίνα καταθέτουν ως Αναφορά, το με ημερομηνία 15.12.14, Υπόμνημα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης.
Στο Υπόμνημά της η εν λόγω Ομοσπονδία αναφερόμενη στην πιθανή αύξηση του Φ.Π.Α. στις τουριστικές επιχειρήσεις από 6,5% σε 13% στο πλαίσιο επικείμενων νέων μέτρων και δεδομένου ότι ο Τουρισμός αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, που αποφέρει τεράστια έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό και δη σε περίοδο οικονομικής κρίσης όπου χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, λόγω της υπερφορολόγησής τους κλείνουν,
ζητεί
-να μην αυξηθεί ο Φ.Π.Α. στις τουριστικές επιχειρήσεις από 6,5% σε 13%
- να συμπεριληφθεί και ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. στη ρύθμιση των 100 δόσεων


Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Οι καταθέτοντες βουλευτές
Αναγνωστάκης Δημήτρης
Ξηροτύρη-Αικατερινάρη Ασημίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages