Φιλολογικό Μνημόσυνο του Γιάννη Σκαρίμπα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Φιλολογικό Μνημόσυνο του Γιάννη Σκαρίμπα

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Φίλων του Γιάννη Σκαρίμπα, διοργανώνουν το ετήσιο «Φιλολογικό Μνημόσυνο του Γιάννη Σκαρίμπα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδας σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
 
›  Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 και ώρα 7 μ. μ. θα παρουσιαστούν τα συγγράμματα του Τάσου Καλαθέρη «Γιάννης Σκαρίμπας Άγνωστες Επιστολές 1930-1936» και Δυο κείμενα για το Γ. Σκαρίμπα & Ένα κείμενο γραμμένο αλά Σκαρίμπα με αναφορές επ’ αυτών από το συγγραφέα τους, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πάτρας & επιμελήτρια των βιβλίων του Γ. Σκαρίμπα, Κατερίνα Κωστίου και τον Πρόεδρο του Συλλόγου, θα αναγνωστούν επιστολές του Γ.  Σκαρίμπα και το μουσικό σχήμα «Εαυτούληδες», θα ερμηνεύσει μελοποιημένα του ποιήματα.                             

› Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 και ώρα 7 μ. μ., ο Διευθυντής των εκδόσεων ΝΕΦΕΛΗ Περικλής Δουβίτσας θα αναφερθεί στον επανεκδοθέντα «Αντικαραγκιόζη τον Μέγα» του Γ.  Σκαρίμπα και η πατρινή θεατρική ομάδα «Από ’δώ και πέρα», μετά την εκ μέρους της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Πατρών Κατερίνας Κωστίου εισαγωγική της για το Θείο Τραγί  αναφορά θα το παρουσιάσει θεατρικά στο σύνολό του.                           
  Παράλληλα, από τις εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ των Αθηνών θα λειτουργεί έκθεση βιβλίων του Γ. Σκαρίμπα.


************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages