6 Μαρτίου… Ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

6 Μαρτίου… Ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας

Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι ένα πολυδιάστατο, δυναμικό, κοινωνικό φαινόμενο, που δεν αφορά απλοϊκά ένα κακό-δυνατό και ένα καλό-αδύναμο παιδί, αλλά εμπλέκει συνολικά το σχολείο ως οργανισμό , που σχετίζεται άμεσα και αλληλεπιδρά με την κοινωνία.
Η ημέρα αυτή θα πρέπει να είναι η αφορμή για έντονο προβληματισμό και χάραξη πολιτικής στο επίπεδο του Υπουργείου και επανακαθορισμού αξιών και αρχών για εκπαιδευτικούς και γονείς.
Η βία ως κοινωνικό φαινόμενο, είναι η πιο παράλογη, η πιο ασύνετη, η πιο άγονη και η πιο επικίνδυνη μορφή επιθετικότητας, που θεμελιώνεται κάποιες φορές ακόμη και σκόπιμα στην ισοπέδωση ιδανικών και αξιών, δικαιωμάτων και κεκτημένων.
Η υποβάθμιση και ο θρυμματισμός, της ζωής των ανθρώπων με  την οικονομική εξαθλίωση, την διάλυση βασικών υποδομών όπως αυτός της εκπαίδευσης ξεγυμνώνει την ψυχή, δημιουργεί αδιέξοδα και εγκλωβίζει  την ελπίδα, βγάζοντας στην επιφάνεια την επιθετικότητα και τη βία.
Η απάντηση στο φαινόμενο αυτό είναι η διεκδίκηση δημοκρατικής και αναβαθμισμένης Παιδείας, η απαίτηση για μια ζωή αξιοπρέπειας , χωρίς ανισότητες.
Ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταδικάζει τη βία σε όποια της μορφή και απ΄ όπου και αν προέρχεται.
Επενδύουμε στη συλλογική δράση, ανοίγουμε γέφυρες επικοινωνίας με γονείς, διεκδικούμε  και αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο …το Δημόσιο Δωρεάν σχολείο …το σχολείο των ίσων ευκαιριών, της δημιουργικότητας …και των αξιών.

Το ΔΣ


************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages