Διαγραφή του χρέους η αναγκαία απάντηση για να ζήσει ο λαός - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Διαγραφή του χρέους η αναγκαία απάντηση για να ζήσει ο λαός

T.E. ΕΥΒΟΙΑΣ
Η Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ευβοίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση,
Πριν λίγες ημέρες παρακολουθήσαμε την κυβέρνηση να πανηγυρίζει το «κατόρθωμά» της να αποπληρώσει δόση ύψους 300 εκ. στο ΔΝΤ. Στο όνομα του χρέους αυτού οι προηγούμενες κυβερνήσεις προσέφυγαν στους μηχανισμούς στήριξης, υπέγραψαν τα μνημόνια των τελευταίων 5 ετών, κατήργησαν κάθε εργατικό δικαίωμα.  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενη διαγραφή του «μεγαλύτερου μέρους» του χρέους αλλά σήμερα εγκαταλείπει ακόμα και αυτόν τον στόχο αποδεχόμενη την αποπληρωμή του μέσα από «αναδιάρθρωση» σε συμφωνία με τους δανειστές. Πρόκειται για τεράστια υποχώρηση που νομιμοποιεί και μονιμοποιεί το χρέος, που αποδέχεται τους ασφυκτικούς περιορισμούς των συνθηκών της ευρωζώνης και της ΕΕ, που απειλεί να ακυρώσει κάθε υπόσχεση ακόμα και για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, για δημόσια υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, για τερματισμό της μνημονιακής πολιτικής της λιτότητας, των απολύσεων και των περικοπών, των «διαρθρωτικών» αλλαγών σε βάρος της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας.
Η αναγνώριση του χρέους αποτελεί ένα βασικό κρίκο στον κατήφορο της αποδοχής της αντιδραστικής πολιτικής. Δεν αφήνει κανένα περιθώριο άσκησης μιας άλλης πολιτικής με κέντρο την ικανοποίηση των εργατικών- λαικών συμφερόντων, καταδικάζει εκ των πρωτέρων κάθε εργατική διεκδίκηση.
Γι’ αυτό είναι απαραίτητο σήμερα το εργατικό και λαϊκό κίνημα να διεκδικήσει άμεση και μονομερή διαγραφή του χρέους με στάση πληρωμών προς τους δανειστές. Να απαιτήσουμε κατάργηση των μνημονίων και λήψη μέτρων για την ουσιαστική βελτίωση της ζωής μας, την αύξηση των μισθών, τη μείωση της ανεργίας, την άρση όλων των αντεργατικών νόμων.
Στη βάση όλων των παραπάνω και με αφορμή τη δημιουργία της πρωτοβουλίας «Διαγραφή του Χρέους Τώρα!» σας καλούμε να συζητήσουμε γιατί είναι απαραίτητο το αίτημα για άμεση διαγραφή του χρέους και τι μπορεί να σημάνει αυτό για τη χώρα και για τις ζωές μας.

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 19:00, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Γάτσιος Βασιλης, Οικονομολόγος
Κάργας Γιώργος, πανεπιστημιακός καθηγητής Γεωπονικής Σχολής Αθηνών



************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages