Εκδήλωση για μαθητές ειδικής αγωγής - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εκδήλωση για μαθητές ειδικής αγωγής

Την παροχή δωρεάν απεριόριστων επισκέψεων και ασφάλισης στους μαθητές των μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης προσέφερε ο Δήμος Χαλκιδέων, μέσω της Σχολικής Επιτροπής Β΄/θμιας Εκπαίδευσης. Πρόκειται για δράση προστασίας και ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των μαθητών και εκπαιδευτών ειδικής αγωγής, σε συνεργασία με τον Όμιλο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, τους μεσίτες ασφαλειών ALLSAFE και τη χορηγία της εταιρείας Κριμάτογλου ΑΒΕΤΕ.
Ειδικότερα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή φορέων του νομού και γονέων και κηδεμόνων των μαθητών, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Αντώνης Πατέλης ενημέρωσε ότι στο εξής μαθητές και διδακτικό προσωπικό των μονάδων θα έχουν κάρτα απεριόριστων δωρεάν επισκέψεων σε παθολόγους ή παιδιάτρους (ανάλογα με την ηλικία), έκπτωση 30% σε διαγνωστικές εξετάσεις, εφόσον κριθεί απαραίτητο και ασφάλιση αστικής ευθύνης για τους χώρους των των 3 σχολικών μονάδων .
Στη σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη δράση αποτελεί συμβολικό βήμα ενδιαφέροντος και επεσήμανε την πρόθεση του Δήμου για καλύτερες και περισσότερες δομές για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, στήριξη των οικογενειών τους από την τοπική αυτοδιοίκηση και προώθηση της προσφοράς και συμμετοχής των τοπικών επιχειρήσεων του νομού.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι με τη συνεργασία των δύο Σχολικών Επιτροπών και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να λειτουργήσουν ΚΗΦΗ και ΚΔΑΠ στον Δήμο Χαλκιδέων.
                                                                                                                Γραφείο Τύπου
                                                                                                                Δήμου Χαλκιδέων
************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages