Ο τύπος σήμερα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο τύπος σήμερα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΔΙΑΤΑΓΗ Βερολίνου!

Η εφημερίδα γράφει ότι "για διαφαινόμενη υποχώρηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ώστε να υλοποιηθεί μια "μυστική λίστα" μέτρων τα οποία απέχουν μεν αρκετά από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματός του, όμως μπορεί να ανοίξουν τον δρόμο για αποδέσμευση της εκκρεμούς δανειακής βοήθειας των 7,2 δισ. ευρώ, κάνει λόγο σε χθεσινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα "Bild".

ΕΘΝΟΣ: ΑΠΟΣΥΡΣΗ Βαρουφάκη μετά τη Ρίγα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι" στην απόσυρση του Γ. Βαρουφάκη από την κορυφή της διαπραγματευτικής ομάδας μετά την "τελευταία πράξη" της "ψυχρολουσίας" στη Ρίγα και προκειμένου να πατήσει εγκαίρως το κουμπί της αποσυμπίεσης και της άμεσης συμφωνίας με τους εταίρους προχώρησε η κυβέρνηση, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός διατηρεί γραμμή συνεννόησης με τη Γερμανίδα καγκελάριο και άλλους κορυφαίους Ευρωπαίους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πρώτα θα πέσει το Άγιο Όρος και μετά εμείς

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τώρα τελευταία από τις σελίδες της "Ε.Ω.", τόσο ο γράφων όσο και εκλεκτοί μας συνεργάτες παρουσιάσαμε στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό όχι απλώς τις συγκλονιστικές μας πληροφορίες (από εξαιρετικές "πηγές") σχετικά με τα αναμενόμενα να συμβούν δραματικά γεγονότα αλλά και τρόπους επιβίωσης και προσαρμογής των συμπολιτών μας στα νέα δεδομένα που θα προκύψουν έπειτα από την καταστροφή!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σπάνε τον κουμπαρά των μελλοντικών συντάξεων

Η εφημερίδα γράφει ότι "χρήματα που προορίζονται για τις συντάξεις των σημερινών 55άρηδων και θα έμεναν "κλειδωμένα" ως τις 31/12/2018 στο μεγάλο κουμπαρά του ασφαλιστικού (ΑΚΑΓΕ) βάζει ως ενέχυρο η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, στην προσπάθειά της να αποφύγει μια νέα μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, δεδομένου ότι τα Ταμεία δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, λόγω των υψηλών τους ελλειμμάτων".

ΕΣΤΙΑ: Ο νέος κίνδυνος για την Ελλάδα

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μετά τις σαφείς προειδοποιήσεις που έχει λάβει η χώρα μας από όλους τους θεσμούς (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και ήδη τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης), το επόμενο βήμα φοβούμεθα ότι θα είναι η θυσία. Αν η χώρα μας επιμείνει στην γραμμή της αποκλίσεως από την κοινή πολιτική, οι Ευρωπαίοι δεν θα διστάσουν να μας θυσιάσουν".

Η ΑΥΓΗ: Απεμπλοκή χωρίς μέτρα λιτότητας

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αλλαγή κλίματος σημειώνεται στις σχέσεις Ελλάδας -δανειστών, που προεξοφλεί άρση του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις και προϊδεάζει για την επίτευξή μιας ενδιάμεσης συμφωνίας εντός του επόμενου δεκαημέρου στα "ώριμα" για να κλείσουν ζητήματα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Παίρνει επάνω του το παιχνίδι

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο πρωθυπουργός στην πρώτη του μετεκλογική τηλεοπτική συνέντευξη, δήλωσε ότι "θα προσφύγω στον λαό με δημοψήφισμα, αν δεν τελεσφορήσει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί όμως γιατί θα υπάρξει συμφωνία".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Επιτάχυνση μετά το "άδειασμα" Βαρουφάκη

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την επίτευξή συμφωνίας με τους εταίρους προσβλέπει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τον "ανασχηματισμό" της διαπραγματευτικής ομάδας στον οποία προέβη χθες, μέσω της περιθωριοποίησης του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη".

Ο ΛΟΓΟΣ: Στα "Κόκκινα" το Χρηματιστήριο

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ισχυρό ανοδικό ράλι κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να κινείται ανοδικά για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση και να "βλέπει" και πάλι τα επίπεδα των 800 μονάδων. Οι επενδυτές δείχνουν να προεξοφλούν συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών στο επόμενο διάστημα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Προετοιμάζουν" το λαό να αποδεχτεί και νέα μέτρα!

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "βιασύνη για να ολοκληρωθεί η αντιλαϊκή συμφωνία δείχνει η συγκυβέρνηση μετά τα εμπιστευτικά αντιλαϊκά παζάρια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου.΄Ετσι, εξαγγέλθηκε πολυνομοσχέδιο με τις πρώτες "μεταρρυθμίσεις" , πολλές από τις οποίες έχουν αντιλαϊκό χαρακτήρα".

ΤΑ ΝΕΑ: Πώς ξύρισαν τον Βαρουφάκη

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ξύρισμα κόντρα έγινε στον Γιάνη Βαρουφάκη από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, που ουσιαστικά επισημοποίησε την πολιτική αποδυνάμωση του υπουργού των Οικονομικών αφαιρώντας του αρμοδιότητες από τη διαπραγμαγμάτευση με στόχο να κλείσει τη συμφωνία το επόμενο δεκαήμερο".

Kontranews: Μας στήνουν συνεχώς παγίδες και μας εξαπατούν οι ξένοι δανειστές

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ανοιχτό άφησε ο Αλέξης Τσίπρας το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος προκειμένου να επικυρώσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός μια συμφωνία ή μια πιθανή ρήξη με τους δανειστές. Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον Ενικό" ο πρωθυπουργός προχώρησε σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις παγίδες που έστησαν οι Ευρωπαίοι τοκογλύφοι και οι ντόπιοι δοσίλογοι στην εναγώνια προσπάθειά τους να εγκλωβίσουν τη νέα κυβέρνηση σε μνημονιακές πρακτικές".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ομάδα απεμπλοκής

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προσπάθεια αλλαγής πορείας και επιστροφής στην πραγματικότητα επιχειρεί από χθες η κυβέρνηση , με την ταυτόχρονοη "απομόνωση" του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη. Το "ναυάγιο " στη Ρίγα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Νομοσχέδιο χωρίς αγκάθια

Η εφημερίδα τονίζει ότι "νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης και την τμηματική καταβολή των 7,2 δισ. πρωθεί το Μαξίμου. Το ν/σχ δεν θα περιλαμβάνει τα "αγκάθια" του ασφαλιστικού, του εργασιακού και του ΦΠΑ που μετατίθενται για τον Ιούνιο".
************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages