Επίσκεψη Τσίπρα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Επίσκεψη Τσίπρα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Την απόλυτη στήριξη του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Γ. Πανούση σηματοδότησε η χθεσινή επίσκεψη του κ. Αλ. Τσίπρα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η κάλυψη, μάλιστα, της πολιτικής Πανούση έγινε περισσότερο αισθητή από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη δίχως να συνοδεύεται από τον «υπερυπουργό» Eσωτερικών, Ν. Βούτση.

Στη διάρκεια της τρίωρης επίσκεψής του στο υπουργείο, ο πρωθυπουργός είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Πανούση, απηύθυνε χαιρετισμό στους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, επισκέφθηκε στο γραφείο του τον διοικητή της ΕΥΠ Γ. Ρουμπάτη, ενώ ξεναγήθηκε στο Κέντρο Διαχείρισης Συνόρων της ΕΛ.ΑΣ. στον 3ο όροφο του υπουργείου. «Οραμά μου είναι να ξεφύγουμε από προκαταλήψεις και να πετύχουμε συμφιλίωση πολίτη και αστυνομικού» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, στην έναρξη της ομιλίας που απηύθυνε στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., και συνέχισε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την ασφάλεια των αστυνομικών». Εξέφρασε τη βούλησή του να αποκαταστήσει αδικίες στους μισθούς των ενστόλων και ζήτησε μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και δράσης ακροδεξιών θυλάκων στο εσωτερικό της αστυνομίας.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε καθιέρωση «αδιάβλητου συστήματος κρίσεων μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες». Παράλληλα, σε όσους επέκριναν τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της αντιμετώπισης καταλήψεων δημόσιων κτιρίων είπε ότι τάσσεται υπέρ της ήπιας διαχείρισης αψηφώντας το πολιτικό κόστος και προσέθεσε ότι «η δημοκρατική στάθμιση δεν πρέπει να ερμηνεύεται από ορισμένους ως αδυναμία».

Από την πλευρά του, ο κ. Πανούσης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, έκανε λόγο για νέα αρχή στις σχέσεις αστυνομίας-πολίτη, υπογράμμισε ότι η ηγεσία του σώματος δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί φαινόμενα βίας και ρατσισμού και προανήγγειλε τον πειθαρχικό έλεγχο τέτοιων περιστατικών. Κατά πληροφορίες, ο κ. Πανούσης παρουσίασε στον κ. Τσίπρα σχέδιο που προβλέπει την ίδρυση νέας υπηρεσίας, με κωδική ονομασία Ομάδα Διαμεσολάβησης και αρμοδιότητα την αστυνόμευση των διαδηλώσεων, δίχως την ταυτόχρονη κατάργηση της ΥΑΤ (πρώην ΜΑΤ). Σύμφωνα με το σχέδιο, οι αστυνομικοί της Ομάδας Διαμεσολάβησης θα φέρουν ράβδο και πιστόλι, θα φορούν πηλήκιο αντί κράνους, μπλε στολή και θα έχουν εμφανή διακριτικά. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το σχέδιο προβλέπει ακόμα κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και απορρόφησή της από τη ΔΙΑΣ, καθώς επίσης και ενοποίηση αστυνομικών υπηρεσιών (σχέδιο «Καλλικράτης» στην ΕΛ.ΑΣ.).




************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages