Κυπελλούχος ΤΕΣΣΑΣ 2015 η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Κυπελλούχος ΤΕΣΣΑΣ 2015 η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς»

Τελικός Β΄ομίλου ΤΕΣΣΑΣ Σ.Α. Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» - Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών
2-2 κριτήριο Βερολίνου 6-4
Το διασυλλογικό κύπελλο Ευβοίας Β΄όμιλος ΤΕΣΣΑΣ (Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματίων Ανατολικής Στερεάς) κατέκτησε το πρωί του Σαββάτου 23-5-2015 η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» κερδίζοντας την Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών. Το σκορ ήταν ισόπαλο 2-2  όμως η ομάδα μας προκρίθηκε με το κριτήριο Βερολίνου (Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το εξής κριτήριο Βερολίνου: Η νίκη στην 1η  σκακιέρα δίνει 4 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 3 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 2 μονάδες, νίκη στην 4η σκακιέρα δίνει 1 μονάδα.) 6-4 μονάδες.

1η σκακιέρα    Κουρούσης Επαμεινώνδας - Τζερμπίνος Κωνσταντίνος             1-0
2η σκακιέρα    Ρηγόπουλος  Τσίγκος Αλέξανδρος - Μαρινέλος Θεόδωρος     0-1
3η σκακιέρα    Τσουνής Σεραφείμ - Ανέστης Ιωάννης                                1-0
4η σκακιέρα    Δούκας Πέτρος - Μπερμπάτης  Αντώνιος                                0-1     

Παρά την αρκετά μεγάλη διαφορά έλο μεταξύ των δύο ομάδων το ματς ήταν οριακό και κρίθηκε στο κριτήριο του Βερολίνου. Όπως αναμενόταν ο Επαμεινώνδας Κουρούσης δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες και κέρδισε με σχετική άνεση τον Κωνσταντίνο Τζερμπίνο σε έναν αγώνα που δεν χωράει ιδιαίτερη κριτική καθώς η διαφορά δυναμικότητας ήταν χαώδης. Το ακριβώς αντίθετο συνέβη στην 2η σκακιέρα που παρά την μεγάλη διαφορά έλο ο μαχητικότατος Θεόδωρος Μαρινέλος τιμώρησε τον υπερόπτη Αλέξανδρο Ρηγόπουλο (ο οποίος μάλλον ξέχασε να κοιμηθεί και ήταν φανερά εκτός αγώνα το πρωί), και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, τρόπο που ίσως ούτε ο ίδιος δεν θα μπορούσε να φανταστεί! Από κει και πέρα ο Πέτρος Δούκας δεν τα κατάφερε με τον Αντώνιο Μπερμπάτη, για να σώσει τελικά την ομάδα μας ο Σεραφείμ Τσουνής αφού κατάφερε να κερδίσει ένα εντελώς ισόπαλο φινάλε και να δώσει το πολύτιμο 2-2 για την ομάδα μας που σήμαινε και πρόκριση στα Μπαράζ με τον Σ.Ο. Λιβαδειάς λόγω της νίκης στην 1η σκακιέρα.
Τελικός
Σ.Α. Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» - Σ.Ο. Λιβαδειάς «Ο Λέβαδος»
3-1
Με την νίκη της αυτή η ομάδα μας πέρασε στη φάση των 16 και θα αγωνιστεί με τον κυπελλούχο Αττικής ΑΜΕΣ Ν. Ερυθραίας για την φάση των 8 (προημιτελικά)

Το απόγευμα του Σαββάτου 23-5-2015 διεξήχθη ο τελικός μεταξύ των νικητών  των δύο ομίλων ΤΕΣΣΑΣ, Σ.Α. Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» - Σ.Ο. Λιβαδειάς «Ο Λέβαδος». Ο τελικός όπως αναμενόταν ήταν συγκλονιστικός και κρίθηκε κυριολεκτικά στην κίνηση! Ύστερα από μία μαραθώνια μάχη που ολοκληρώθηκε στις 12 το βράδυ η Σ.Α. Χαλκίδος κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 3-1. Στην 1η σκακιέρα παρά την προσπάθεια του Συμεών Δημόπουλου, ο Επαμεινώνδας Κουρούσης απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι δεν έχει αντίπαλο σε αυτή την κατηγορία και κατάφερε να πάρει χωρίς να αγχωθεί ιδιαίτερα μία ακόμη νίκη σε ένα τυπικό για αυτόν φινάλε πύργων. Στην πιο όμορφη παρτίδα του Final-4 ο μεταμορφωμένος σε σχέση με τον πρωινό αγώνα Αλέξανδρος Ρηγόπουλος πήρε μία σπουδαία νίκη απέναντι στον ανερχόμενο Γιώργο Κρίκο (πρώτο έλο 1882). Παρά την κάπως παθητική θέση για αντάλλαγμα ενός πιονιού, ο Ρηγόπουλος μίλησε στα κρίσιμα σημεία και τελικά πήρε την πολυπόθητη νίκη και χάρισε το κύπελλο στην ΣΑΧ. Από κει και πέρα ο Πέτρος Δούκας  δεν τα κατάφερε απέναντι στον ταλαντούχο και ανερχόμενο Σπυρίδωνα Νικολάου. Στην 4η σκακιέρα, ο Σεραφείμ Τσουνής με αντίπαλο τον Λουκά Αρούνη πέτυχε μία ακόμη ανατροπή αφού σε ένα χαμένο φινάλε πύργων με 2 πιόνια κάτω βρήκε μία όμορφη εικόνα και κατάφερε να πάρει τη νίκη βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα στο θρίαμβο της ΣΑΧ!

1η σκακιέρα     Κουρούσης Επαμεινώνδας -Δημόπουλος Συμεών     1-0
2η σκακιέρα    Δούκας Πέτρος-Νικολάου Σπυρίδων                         0-1
3η σκακιέρα     Ρηγόπουλος- Τσίγκος Αλέξανδρος     - Κρίκος Γεώργιος     1-0
4η σκακιέρα     Τσουνής Σεραφείμ -    Αρούνης Λουκάς                        1-0

Και τα 2 παιχνίδια ήταν αμφίρροπα και με τεράστιο ενδιαφέρον αφού κρίθηκαν στις λεπτομέρειες.
Συμμετοχή επίσης στην ομάδα μας στους αγώνες πριν τον τελικό είχαν οι σκακιστές μας, Νικόλαος Αλμαλής και Χρήστος Ντόβρος.
Αρχηγός της ομάδος μας ήταν ο Αλέξανδρος Ρηγόπουλος.
Με την νίκη της αυτή η ομάδα μας πέρασε στη φάση των 16 και θα αγωνιστεί με τον κυπελλούχο Αττικής ΑΜΕΣ Ν. Ερυθραίας για την φάση των 8 (προημιτελικά)
Εκ μέρους του Δ.Σ. των αθλητών/τριών, των μελών  και των χορηγών,

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για το πάθος και την αγωνιστική συμπεριφορά που έδειξε και καλή επιτυχία στις κρίσιμες διοργανώσεις που έπονται! 


Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος
«Παλαμήδης ο Ευβοεύς»
Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών


Σκακιέρα
Ονοματεπώνυμο
Ονοματεπώνυμο
Σκορ
Κριτήριο
Βερολίνου
Κουρούσης Επαμεινώνδας
Τζερμπίνος Κωνσταντίνος
1-0
4-0
Ρηγόπουλος- Τσίγκος Αλέξανδρος
Μαρινέλος Θεόδωρος
0-1
0-3
Τσουνής Σεραφείμ 
Ανέστης Ιωάννης
1-0
2-0
Δούκας Πέτρος
Μπερμπάτης  Αντώνιος
0-1
0-1


Αποτέλεσμα
2-2
6-4



Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος
«Παλαμήδης ο Ευβοεύς»
Σ.Ο. Λιβαδειάς  «Ο Λέβαδος»

Σκακιέρα
Ονοματεπώνυμο
Ονοματεπώνυμο
Σκορ
Κουρούσης Επαμεινώνδας
Δημόπουλος Συμεών
1-0
Δούκας Πέτρος
Νικολάου Σπυρίδων
0-1
Ρηγόπουλος- Τσίγκος Αλέξανδρος
Κρίκος Γεώργιος
1-0
Τσουνής Σεραφείμ 
Αρούνης Λουκάς
1-0


Αποτέλεσμα
3-1


************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages