Ο τύπος σήμερα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Επιτάφιος του Σταύρου Θεοδωράκη!»

Η εφημερίδα γράφει ότι: "ο επικεφαλής του Ποταμιού, στην προσπάθειά του να εμφανίσει ως ακροδεξιό τον Πάνο Καμμένο, έφτασε στο σημείο να γράψει έναν… επιτάφιο ντροπής, ισχυριζόμενος ότι δεν μπορεί να γίνεται (σε ελληνικό έδαφος) τη Μεγάλη Παρασκευή περιφορά του πιο ιερού συμβόλου της Ορθοδοξίας!»

ΕΘΝΟΣ: «Πόλεμος χαρακωμάτων»

Η εφημερίδα σημειώνει: «σε πόλεμο χαρακωμάτων οδηγείται η κυβέρνηση με τους εταίρους, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί. Το Μαξίμου καταλογίζει ευθύνες στις διαφορετικές γραμμές μεταξύ του ΔΝΤ και της Κομισιόν, επισημαίνοντας ότι με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Άγιος Εφραίμ: «Έτσι θα επιβληθεί ο αντίχριστος» »

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «τι θα συμβεί με τους Χριστιανούς που δεν θα δεχθούν το χάραγμα και δεν θα προσκυνήσουν τον Αντίχριστο; Τι θα συμβεί σε αυτούς που θα δεχθούν το χάραγμα και θα πιστέψουν τον απατεώνα σαν Θεό; Σεραφείμ Πειραιώς: τους δαιμονίζει η θεότητα του Χριστού, τους «βολεύει» η ανθρωπότητά Του!»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κυβερνητικό βέρτιγκο ανάμεσα σε μέτρα και χρεοκοπία»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πώς από τη «συνολική συμφωνία» έφτασε να βλέπει «αδιέξοδο και κόκκινες γραμμές» από τους δανειστές, που θέλουν μεταρρυθμίσεις και φορολογικά μέτρα για να ανοίξει η ρευστότητα. Ο υπ. Οικονομικών μιλάει για πρόοδο εν όψει Eurogroup της 11ης Μαΐου και ο αντιπρόεδρος χαρακτηρίζει «ρεαλιστικό το στόχο της συμφωνίας» μετά τη συνάντηση με Ντράγκι»

ΕΣΤΙΑ: «Προμηνύεται νέα ύφεσις»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στις Ηνωμένες Πολιτείες καταρτίζεται από δεκαετιών ένας δείκτης, ο οποίος θεωρείται το «βαρόμετρο» της Οικονομίας. Πρόκειται για τον δείκτη εμπιστοσύνης των καταναλωτών (Consumer Confidence Index).

Η ΑΥΓΗ: «Η ώρα της ευθύνης για τους δανειστές»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «σε κομβικό σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές καθώς παρά την πανθομολογούμενη «πρόοδο», οι διαφωνίες που έχουν εκδηλωθεί μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ αλλά και οι αντιστάσεις συντηρητικών κύκλων στη νέα πραγματικότητα ναρκοθετούν τις προσπάθειες για την εξεύρεση ενός «έντιμου συμβιβασμού» ».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Όταν μαλώνουν τα βουβάλια…»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «στις αντιθέσεις μεταξύ ΔΝΤ και Βρυξελλών αποδίδει η κυβέρνηση το γεγονός ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία έως σήμερα. Προτρέπει τους θεσμούς να συνεννοηθούν μεταξύ τους, καθώς οι διαφωνίες τους δημιουργούν εμπόδια στις συνομιλίες».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Διαπραγμάτευση στην κόψη του ξυραφιού»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σκηνικό εμπλοκής διαμορφώνεται στη διαπραγμάτευση, με τις ελπίδες για συμφωνία στο Eurogroup της 11ης Μαΐου να έχουν πλέον εξανεμιστεί. Η Αθήνα επιρρίπτει την ευθύνη για πιθανό αδιέξοδο στις αντιφατικές θέσεις που διατυπώνουν το ΔΝΤ και η Κομισιόν, με τους θεσμούς, σύμφωνα με πληροφορίες, να εκτιμούν πως οι καθυστερήσεις οφείλονται στην πολυφωνία που κυριαρχεί στην ελληνικού κυβέρνηση».

Ο ΛΟΓΟΣ: « «Ναυαγούν» οι διαπραγματεύσεις»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «στο πόλεμο μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποδίδει το μέχρι τώρα ναυάγιο της διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Εντείνονται παζάρια και παιχνίδια σε βάρος του λαού»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «όσο περνάνε οι μέρες τόσο πιο καθαρό γίνεται ότι η διαπραγμάτευση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Ευρωζώνη-ΔΝΤ περιέχει παλιούς και νέους αντιλαϊκούς όρους».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ομολογούν αδιέξοδο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «στις διαφορετικές κόκκινες γραμμές του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης εστίασε χθες με non paper το Μαξίμου, ομολογώντας αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες πάντως συνεχίζονται. Αντίθετα, ο Γιάννης Δραγασάκης έκανε λόγο για «ορατή λύση» μετά τη συνάντησή του με τον Μάριο Ντράγκι, παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου».

KONTRA NEWS: «Μετωπική σύγκρουση του Αλέξη με τους ευρωπαίους τοκογλύφους»

Η εφημερίδα γράφει ότι «αποφασισμένος να προχωρήσει σε μετωπική σύγκρουση και ρήξη με τους Ευρωπαίους αρχιτοκογλύφους εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θεωρώντας κοροϊδία σε βάρος του λαού και της χώρας τη δήθεν διαπραγμάτευση των εταίρων που έχει εξελιχθεί σε ένα πολύμηνο εμπαιγμό με στοιχεία μαφιόζικου εκβιασμού, εις βάρος της χώρας και του λαού μας».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Βαθαίνει το ρήγμα-Απομακρύνεται το ενδεχόμενο για συναινετική λύση»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «κυβέρνηση: οι διαφωνίες ΔΝΤ και ΕΕ δημιουργούν εμπόδια και προκαλούν υψηλούς κινδύνους. Σήμερα η ΕΚΤ αποφασίζει για τη ρευστότητα μέσω του ELA. Οι Βρυξέλλες προεξοφλούν ότι δεν θα ληφθεί καμία απόφαση στο Eurogroup της Δευτέρας».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Σήμα κινδύνου από Κομισιόν»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «με πλήρη εκτροχιασμό απειλείται η ελληνική οικονομία, εξαιτίας της αβεβαιότητας για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές, αλλά και της έλλειψης ρευστότητας, που είχαν σαν αποτέλεσμα τη ραγδαία επιδείνωση όλων των δεικτών».
************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages