Συνάντηση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση και Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη με τον κ. Mutuma Ruteere - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνάντηση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση και Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη με τον κ. Mutuma Ruteere

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκη συναντήθηκαν με τον Ειδικό Εισηγητή του Ο.Η.Ε. για τον ρατσισμό και τις διακρίσεις, κ. Mutuma Ruteere

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Ειδικού Εισηγητή του Ο.Η.Ε. στη χώρα μας

Ο κ. Ruteere ενημερώθηκε διεξοδικά για τις δράσεις και τα προγράμματα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στον τομέα της αντιμετώπισης των ρατσιστικών διακρίσεων

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης συναντήθηκαν σήμερα (05-05-2015) το μεσημέρι, με τον κ. Mutuma Ruteere, Ειδικό Εισηγητή των Ηνωμένων Εθνών για τις σύγχρονες μορφές ρατσισμού, τις ρατσιστικές διακρίσεις, την ξενοφοβία και την μισαλλοδοξία.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου, Υποστράτηγος Δημήτριος Γεωργατζής, καθώς και ανώτατα και ανώτερα στελέχη αρμοδίων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ τον κ. Ruteere συνόδευε ο κ. Thierry del Prado, στέλεχος της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα εγκαρδιότητας, ο κ. Ruteere είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί διεξοδικά για τις δράσεις και τα προγράμματα που σχεδιάζει και υλοποιεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στον τομέα της δραστικής αντιμετώπισης του ρατσισμού, των διακρίσεων και της ξενοφοβίας, στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής.

Παράλληλα υπήρξε η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και εισηγήσεων, με σκοπό την βελτιστοποίηση και την ενίσχυση της συνεργασίας στα θέματα αυτά, που ενέχουν ιδιαίτερο κοινωνικό αντίκτυπο.  
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι τα σχόλια και οι προτάσεις, που θα ακολουθήσουν από μέρους του Ειδικού Εισηγητή του Ο.Η.Ε. μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στην Ελλάδα, θα συμβάλλουν περαιτέρω στην καταπολέμηση των φαινομένων ρατσισμού και άλλων μορφών διακρίσεων στην χώρα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ότι «απέναντι στο ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και τις κάθε είδους διακρίσεις, οφείλουμε να αντιτάξουμε τις βασικές αξίες, που συγκροτούν διαχρονικά την κουλτούρα, τον πολιτισμό και τον αξιακό κώδικα της κοινωνίας μας. Την προσήλωσή μας στα ιδανικά της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της αλληλεγγύης, τον σεβασμό στον άνθρωπο και την αναγνώριση της διαφορετικότητας».

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Ειδικού Εισηγητή του Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε διάφορες χώρες, όπου πραγματοποιεί συνομιλίες με αρμόδια στελέχη Υπουργείων, καθώς και με εκπροσώπους Αρχών, Υπηρεσιών, Μ.Κ.Ο. και άλλους Φορείς, σε σχέση με θέματα που εμπίπτουν στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του.

Ο κ. Ruteere, Ανεξάρτητος Ειδικός, που έχει οριστεί από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε., θα παραμείνει στη χώρα μας μέχρι την προσεχή Παρασκευή (8 Μαΐου 2015), έχοντας προγραμματισμένη σειρά επαφών και συναντήσεων.


************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages