Ο τύπος σήμερα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Είμαστε ακόμα ζωντανοί»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ζωντανή παραμένει η Ελλάδα, τουλάχιστον έως το βράδυ της Κυριακής! Παρά την προσπάθεια τρομοκράτησης των Ελλήνων, διαψεύστηκαν όσοι υποστήριζαν ότι η Ευρώπη θα έκλεινε την πόρτα στην Ελλάδα και ούτε καν θα συζητούσε με την κυβέρνηση μετά το όχι» στο δημοψήφισμα. Η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής έληξε με ένα αυστηρό τελεσίγραφο, άφησε όμως το περιθώριο στην κυβέρνηση να πετύχει την πολυπόθητη «λύση» τις επόμενες πέντε ημέρες»

ΕΘΝΟΣ: «Συμφωνία ή Grexit»

Η εφημερίδα σημειώνει: «η τύχη της χώρας κρίνεται εντός 48 ωρών μετά το χθεσινό τελεσίγραφο των Ευρωπαίων για την άμεση κατάθεση πακέτου προτάσεων της Αθήνας, ώστε να επιτευχθεί διετής συμφωνία και να αποτραπεί την ύστατη ώρα η έξοδος από το ευρώ. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες και ο πρόεδρος της Κομισιόν ξεκαθάρισαν πως αν δεν επέλθει συμβιβασμός την Κυριακή, η Σύνοδος Κορυφής θα λάβει αποφάσεις για το λεγόμενο «μαύρο σενάριο» ».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ελλάδα SOS»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «μνημόνιο για παραμονή στην ΕΕ. Δραχμή και τριτοκοσμική Ελλάδα. Οι εγκληματικοί χειρισμοί του Τσίπρα φέρνουν τη χώρα ένα βήμα πριν από την καταστροφή. Και ο πρωθυπουργός στον… κόσμο του δηλώνει πως «η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα, είμαι χαρούμενος από τις τοποθετήσεις των συναδέλφων» ».

ΕΣΤΙΑ: «Σήμερα αίτημα της Ελλάδος για χρηματοδότηση»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «αίτημα για νέα, διπλή χρηματοδότηση αναμένεται να καταθέσει σήμερα η ελληνική κυβέρνησις. Μετά τις χθεσινές πολύωρες, αλλά χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα, συνεδριάσεις του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα καλείται σήμερα να παρουσιάσει επίσημα τις τελικές της προτάσεις και μαζί το αίτημα για χρηματοδότηση».

Η ΑΥΓΗ: «Αγώνας 5 ημερών για οριστική λύση»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «αισιόδοξες πινελιές με μαύρο φόντο αποτύπωσε η χθεσινή σύνοδος κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα για μια οριστική λύση στο «ελληνικό δράμα» έως την Κυριακή, με την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας –πακέτο για όλα».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Θέλουν παράδοση άνευ όρων»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «το πιο σκληρό πρόσωπό τους δείχνουν στην Ελλάδα οι δανειστές, αγνοώντας την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και τη συναίνεση των πολιτικών αρχηγών. Ο Ζ-Κ. Γιούνκερ το δήλωσε ευθέως: η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει έτοιμο σχέδιο για Grexit. Από κοντά η Α. Μέρκελ, που είπε πως «οι απαιτήσεις των 18 έχουν γίνει πιο πιεστικές. Μόνο ο Φρ. Ολάντ τόνισε πως «η Γαλλία θέλει την Ελλάδα στην ευρωζώνη» ».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ευρώ ή δραχμή την Κυριακή»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «αντιμέτωπος με το ρητό και ομόθυμο μήνυμα των εταίρων ότι στη νέα Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής ή θα επικυρωθεί συμφωνία που θα προβλέπει νέα μέτρα που θα υπερβαίνουν την τελευταία πρόταση των θεσμών ή η χώρα θα οδηγηθεί στη δραχμή βρέθηκε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κάλεσμα στον αγώνα ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μνημόνια»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «οι οικονομικές και πολιτικές διεργασίες που ακολούθησαν την προκήρυξη του δημοψηφίσματος, αποδεικνύουν, για μια ακόμη φορά, τον αντιλαϊκό, ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της ΕΕ, τη βαθιά ανισομετρία της, τους οξυμένους ανταγωνισμούς της».

ΤΑ ΝΕΑ: «Γαλλικός καφές για συμφωνία»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε συμφωνία παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη προσανατολίζεται η κυβέρνηση μετά τη χθεσινή κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δανειστές έθεσαν το δίλημμα νέο Μνημόνιο ή Grexit. Σύμφωνα με την καγκελάριο Μέρκελ, τα μέτρα θα είναι σκληρότερα από τα αρχικώς προτεινόμενα».

KONTRA NEWS: «Ο Αλέξης θα κερδίσει τον πόλεμο και στην Ευρώπη»

Η εφημερίδα γράφει ότι «θα κερδίσει τον πόλεμο και στην Ευρώπη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σύμφωνα με το εγκυρότερο περιοδικό της Γερμανίας «Spiegel» από πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει εξελιχθεί σε ηγέτη με παγκόσμια ακτινοβολία, παρά τα εμπόδια που προσπαθούν να του στήσουν ως την τελευταία στιγμή οι ξένοι τοκογλύφοι».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Την Κυριακή η απόφαση για συμφωνία ή Grexit»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σαφές τελεσίγραφο για συμφωνία ή Grexit εντός των επόμενων 24ωρων και με χρονικό ορόσημο τη νέα Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή –αυτή τη φορά με τη συμμετοχή και των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης- δόθηκε χθες στον Αλ. Τσίπρα από τους Ευρωπαίους ηγέτες».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Μνημόνιο ή Grexit»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η Κυριακή, 12η Ιουλίου, είναι η ημέρα κατά την οποία η Ελλάδα θα συναντηθεί με την Ιστορία. Η έκτακτη σύνοδος των ηγετών της Ευρωζώνης κατέληξε χθες σε ένα σαφές και αυστηρά προσδιορισμένο χρονικό πλαίσιο, εντός του οποίου θα δοθεί οριστική λύση στο 'ελληνικό ζήτημα'».
************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages