Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Ρουμελιωτάκης Θοδωρής. Αποχωρώ απο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν εγκαταλείπω τον αγώνα

Οτι δεν σε σκοτώνει σε κανει πιο δυνατό λέει το τραγούδι και είναι αλήθεια, αυτό με διδάσκει καί η σημερινή πολιτικη πραγματικότητα.Πραγματικότητα που ατομα σαν και εμένα τα οποία απο τα 20 τους αγωνίζονται μέσα  στον χώρο της  Αριστεράς, χωρίς όλα αυτά τα χρόνια να έχουν καμμία απολαβή παρα μονο τις πολλές εμπειρίες του οργανωμένου αγώνα και που αυτή η σκληρή σημερινη πολιτικη πραγματικότητα να μπορει να τα συνθλίψει.
Οχι τόσο γιατί εμπιστεύθηκαν πρόσωπα που φανηκανε κατώτερα των περιστάσεων ,αλλά περισσότερο γιατί εδεσαν τα οράματα τους ,πού βασικές αξίες είχαν την συλλογική δραση με στοχο τον σοσιαλισμό  μέσα απο το κομμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο με μεγάλο κόπο δημιουργήσαν και στηριξαν.
Το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που ηταν αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας διαδικασίας διαλόγων,συνθέσεων και συμβιβασμων αναμεσα σε διαφορετικους αριστερους πολιτικους σχηματισμούς και η απαρχή της ενοποίησης τους σε ενα κομμα των μελών,  αρχικό στοχο ειχε την ανατροπή των νεοφιλελευθέρων μνημονιακων πολιτικών,τον κοινωνικό μετασχηματισμό, με βαθύτερη προοπτική τον σοσιαλισμό .
Η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης είχε τους καλύτερους οιωνούς ώστε με τα ριζοσπαστικά προστάγματα του συνεδρίου να προετοιμάσει την αναμενόμενη σύγκρουση για την ανατροπή των μνημονίων και έτσι τουλάχιστον διαβεβαίωνε συνεχως το κομμα αλλά και τον Ελληνικό λαο οτι έχει πολιτικο σχεδιο ανατροπής και όχι συμβιβασμού .Αυτα ως τις 5 Ιούλη που ο λαος μετα απο πρόσκληση της ηγεσιας  ,της έδωσε ενα μεγάλο ΟΧΙ στην συνέχιση των μνημονίων λιτότητας, κάτι που η ηγεσία μέσα απο τον μικρο κλειστό κυκλο που έπαιρνε τις αποφάσεις, απαξιωνοντας το κομμα, το μετέτρεψε μετα και απο την συνεργασια και νεκρανάστασης των παλιών φθαρμένων κομμάτων σε ΝΑΙ στην συνέχιση των μνημονίων.
Αυτές οι μονομερείς ενέργειες της ηγεσίας χωρίς καμμία ουσιαστική συλλογική απόφαση των οργάνων του κόμματος, αφού οι τελευταίες αποφάσεις της ΚΕ ,που είναι και το μοναδικό καθοριστικό αποφασιστικό όργανο ,είναι το κείμενο των 109 στα 201 μέλη της που καλούσε την ΚΟ να καταψηφίσει το μνημόνιο και να συγκληθεί η ΚΕ και η αποφαση μετεπειτα της Κ.Ε. για σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου τον Σεπτεμβρη που θα αποφασιζε για την απεμπλοκη του ΣΥΡΙΖΑ απο τα μνημόνια, παρ όλα ταύτα για αλλη μια φορά η  ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απαξιωνοντας πληρως το κομμα αποφάσισε να παραιτηθεί απο την κυβέρνηση και να προκήρυξει εκλογές ώστε να  "καθαρίσει" την Κ.Ο. απο τους διαφωνούντες που ζητούν την εφαρμογή των συνεδριακών αποφάσεων.Να καθαρίσει το τοπιο για να εφαρμόσει απρόσκοπτα με κοινοβουλευτικές διαδικασιες και σύμφωνα με τις προσδοκίες των τοκογλυφικων ηγεσιων της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.τις μνημονιακές πολιτικές που η  ίδια κατήγγειλε συνεχώς καθως και αυτους που τις εφάρμοζαν.
Σύμφωνα λοιπον με τις αρχές και τις αξίες που γαλουχήθηκα όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορω να συνεχίσω να υπηρετώ τον χώρο που γοργά μεταλλάσσεται σε ενα κεντροαριστερό, άρχηγοκεντρικό μόρφωμα διαχείρισης του συστήματος χανοντας τα ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά του και παραιτουμαι απο ολες τις εκλεγμένες θέσεις στο κομμα (μέλος της Κ.Ε.,συντονιστής της Ν.Ε.Εύβοιας) και απο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο σημείο αυτό θέλω πρωτα να υπενθύμισω οτι όλα αυτά χρόνια που υπηρετησα τον χωρο δεν ενταχθηκα σε καμμια ταση ουτε στηριχτηκα απο καποιο κεντρικο μηχανισμο και ακομη να ευχαριστήσω τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που με εμπιστεύθηκαν επανειλημμένως τοσα χρόνια απο τον εννιαίο ΣΥΝ,απο τον ΣΥΝ και απο τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορες ηγετικές θέσεις οπου προσπάθησα με τις δυνάμεις μου να ανταποκριθω και ζητώ να με συγχωρέσουν για τις αδυναμίες μου.
Βέβαια δεν εγκαταλείπω τον αγώνα και θα συνεχίσω είτε απο τον κινηματικο/κοινωνικό στίβο ειτε απο τον πολιτικο , που στοχο θα έχει παντα την ανατροπή αυτου του απάνθρωπου συστηματος για μια καλύτερη κοινωνία με δικαιοσύνη. ισότητα και πραγματική ελευθερία.

Ρουμελιωτακης Θοδωρής
************************************************************************

Posted by Sourta Ferta on 10:00 μ.μ. . Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

1 σχόλια for � Ρουμελιωτάκης Θοδωρής. Αποχωρώ απο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν εγκαταλείπω τον αγώνα �

 1. Ανώνυμος

  Φίλε Θοδωρή
  Το οτι λαμβάνεις αποστάσεις τώρα είναι μεν ορθό, αλλά ολίγον καθυστερημένον, αν μου επιτρέπεις.
  Τα λέγαμε στις πλατείες πως οτιδήποτε λάβει την εξουσιοδότηση να αναλάβει την εξουσία, ελέγχεται πλήρως.
  Για κάποιο λόγο αυτό δεν είχε γίνει αποδεκτό τότε. Αποδεικνύεται όμως τώρα ότι ήταν σωστό. ΚΑΙ στην περίπτωση ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον θα σε ξαναδώ σε κάποιον σχηματισμό να υπερασπίζεσαι θέσεις και καταστάσεις. Αν μου επιτρέπεις, και να γνωρίζεις πως σε εκτιμώ και για την αγνές προθέσεις σου και τον αγώνα που κάνεις, θέλει μεγάλη προσοχή σε ότι έχει να κάνει με τις προσδοκίες και τις δικές σου και του λαού.
  Ας μην μιλήσω για κατεστημένο , για βαθύ κράτος και άλλες αηδίες που όλοι γνωρίζουμε.
  Θα θελα μόνο να πω πως αν το παιχνίδι δεν περιλαμβάνει τον Λαό δεν πρόκειται να δούμε αυτό που καρτερούμε.
  Μιά κοινωνία Ανθρώπων Ελεύθερων. Μια κοινωνία με επιλογές.
  Ενα σύστημα ΑΜΕΣΗΣ ανάκλησης. Η "αντιπροσώπευση" βοήθησε μόνο τον Αντιπρόσωπο.
  Φιλικά
  Νίκος Βββκος.

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery