Η Ζωή Λιβανίου στη Διάσκεψη Ελλάδας Ρωσίας για τον Προσκυνηματικό – Θρησκευτικό Τουρισμό - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η Ζωή Λιβανίου στη Διάσκεψη Ελλάδας Ρωσίας για τον Προσκυνηματικό – Θρησκευτικό Τουρισμό


Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, συμμετείχε στη διάσκεψη Ελλάδας – Ρωσίας για τον Προσκυνηματικό – Θρησκευτικό Τουρισμό, που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού στο Λαγονήσι στα πλαίσια του αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας.
Η πολύ ενδιαφέρουσα διάσκεψη πραγματοποιείται στα πλαίσια της συνεργασίας της  Αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά με την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας κα Άλα Μανίλοβα για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας, την άμεση προώθηση των τουριστικών ροών ανάμεσα στις δύο χώρες και την ανάπτυξη και προβολή των προϊόντων θεματικού τουρισμού. Στόχος της διάσκεψης είναι να έρθουν σε επαφή όλες οι περιφέρειες της Ελλάδας με τους εκπροσώπους της ρωσικής πλευράς, να παρουσιάσουν  τις σχετικές με τον προσκυνηματικό και θρησκευτικό τουρισμό επιλογές που προσφέρει η κάθε Περιφέρεια σε ταξιδιωτικά πρακτορεία της Ρωσίας προσθέτοντας νέες άγνωστες επιλογές στο ευρύ κοινό της Ρωσίας.

Η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας δυστυχώς δεν εκπροσωπήθηκε στην πολύ σημαντική αυτή διάσκεψη για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων με την πολύ μεγάλη αυτή αγορά, παρά το γεγονός ότι είναι μια από τις Περιφέρειες που μπορούν και πρέπει να αναπτύξουν σημαντικές πρωτοβουλίες για το θρησκευτικό τουρισμό. Η Εύβοια, όπως και οι άλλοι νομοί της Στερεάς, διαθέτει μοναδικά μνημεία θρησκευτικού και προσκυνηματικού ενδιαφέροντος και έπρεπε να παρουσιαστεί στους επαγγελματίες του κλάδου ως τόπος εξαιρετικού ενδιαφέροντος. Ειδικά ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος αποτελεί σημείο αναφοράς για την ομόδοξη χώρα και μπορεί να εξελιχθεί σε πόλο έλξης ικανό να ενισχύσει σημαντικά την τοπική μας οικονομία.
Στο περιθώριο της διάσκεψης η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, τονίζοντας την ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία που μπορεί να προσδώσει στο θρησκευτικό και προσκυνηματικό τουρισμό συνολικά ο Νομός της Εύβοιας. Τόνισε ότι η Εύβοια είναι ένας τόπος «ξεχασμένος» με μοναδικά πλεονεκτήματα που αν προβληθεί σωστά μπορεί να προσφέρει σημαντικά στην εθνική τουριστική βιομηχανία. Τόσο η Αν. Υπουργός Τουρισμού όσο και ο ΓΓ του ΕΟΤ συμφώνησαν ότι η Εύβοια έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης στον τομέα του τουρισμού. Το επόμενο διάστημα η Ζωή Λιβανίου θα συνεργαστεί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να γίνουν οι ενέργειες που απαιτούνται ώστε να εμπλακεί η τοπική κοινωνία σε ένα πλάνο ανάπτυξης για τον τόπο μας. 

************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages