Στην γιορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου ο Δήμαρχος Χαλκιδέων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Στην γιορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου ο Δήμαρχος Χαλκιδέων

Γεύση και από την Ελληνική Παράδοση είχε η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων για την γιορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό, στην περιοχή της Λιανής Άμμου  Χαλκίδας.
Την παραμονή της γιορτής, Τρίτη 28 Ιουνίου, τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός στον οποίο προεξήρχε ο πανοσ. Αρχιμανδρίτης  και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος  της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας που κήρυξε και τον θείο λόγο.
Στην συνέχεια έγινε η περιφορά της εικόνας στους γύρω  από το ναό δρόμους  και αμέσως μετά, στον προαύλιο χώρο, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του  Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Λιανής Άμμου, Αλατσάτων και Μακεδονικών.
Περιελάμβαναν παραδοσιακούς χορούς από αντίστοιχες ομάδες του συλλόγου και παιδιών του 18ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, καθώς και μπαζάρ για την ενίσχυση του φιλόπτωχου ταμείου της Ενορίας.
Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, ο δήμαρχος Χρήστος Παγώνης συνεχάρη την διοίκηση και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου για τις πρωτοβουλίες και παράλληλα τόνισε ότι ο Δήμος Χαλκιδέων  έχει δρομολογήσει την επίλυση ενός ιδιαίτερα σοβαρού προβλήματος της περιοχής, που αφορά στην αποχέτευση ομβρίων και ακαθάρτων υδάτων.
Για το θέμα αυτό είπε ότι συντάσσεται ήδη μελέτη και στην συνέχεια θα αναζητηθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την κατασκευή του έργου, που το κόστος του φθάνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει ιδιαιτερότητες, αφού το έδαφος είναι πιο κάτω από την στάθμη της θάλασσας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει συχνά.
Παράλληλα ο δήμαρχος ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή επιδεικνύει το ενδιαφέρον της για την περιοχή αυτή και με άλλες παρεμβάσεις, όπως είναι η κατασκευή σύγχρονης Παιδικής Χαράς, η διάνοιξη του δρόμου στην στροφή “Τσεκούρα” κ.τ.λ.

  Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων








************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages