Προγραμματική συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη ανάμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Προγραμματική συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη ανάμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Τη συμφωνία συνυπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας

Στόχος της συμφωνίας είναι η ενίσχυση του επιπέδου συνεργασίας των δύο υπουργείων, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η αναβάθμιση της σχεδιαζόμενης και εφαρμοζόμενης πολιτικής

Προγραμματική συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, υπεγράφη σήμερα, 29 Ιουλίου 2016, από τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχη Φυτράκη, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον Πρόεδρο  Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.Α., Παναγιώτη Τσάκωνα. Παρόντες ήταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.
Από το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας παρέστησαν επίσης, ο Διευθυντής του ΚΕ.ΜΕ.Α. Βασίλειος Γκρίζης, καθώς και ο Αναπληρωτής Διευθυντής ΚΕ.ΜΕ.Α. Παναγιώτης Τρυφιάτης.

Η συμφωνία αποσκοπεί στην ενίσχυση του επιπέδου συνεργασίας των υπηρεσιών που υπάγονται στα δύο υπουργεία και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καθώς και στην αναβάθμιση της σχεδιαζόμενης και εφαρμοζόμενης πολιτικής. Τόσο οι Υπουργοί, όσο και οι Γενικοί Γραμματείς υπογράμμισαν το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων και δεσμεύτηκαν πως η επικοινωνία στα κοινά πεδία ευθύνης θα συνεχιστεί.

Η συμφωνία συνεργασίας  περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
-το συντονισμό δράσεων και τη βέλτιστη αξιοποίηση των εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων,
-το σχεδιασμό και την υλοποίηση μελετών συμβουλευτικών δράσεων,
-την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πολιτών και δημοσίων υπαλλήλων και
-την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης.
«Με τη σημερινή συμφωνία οικοδομούμε ακόμη έναν όροφο στη συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη», τόνισε ο  κ. Φυτράκης, κατά την τελετή υπογραφής. Όπως ανέφερε ο ίδιος, είναι αναγκαίο να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις στο κράτος για το κοινό καλό, μπροστά μάλιστα και στις σύγχρονες προκλήσεις.

Ο κ. Αναγνωστάκης από την πλευρά του, εξήρε τη σημασία της υπογραφής της συγκεκριμένης Συμφωνίας, τονίζοντας την αξία στήριξης και ενίσχυσης της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι «μείζων στόχος είναι η αξιοποίηση των κοινοτικών προγραμμάτων, καθώς υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό για να διεκδικήσουμε από κοινού χρηματοδοτήσεις προς όφελος της εθνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας».
Σημειώνεται ότι για το συντονισμό, την προετοιμασία και την αποτελεσματικότερη συνεργασία των δύο πλευρών έχει συσταθεί ειδική τετραμελής επιτροπή.



************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages