Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Καθιστική ζωή και καρδιοπάθεια

Εάν κάνετε δουλειά γραφείου και επιστρέφοντας στο σπίτι περνάτε την υπόλοιπη μέρα σας βλέποντας τηλεόραση, πιθανώς διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, δείχνει μια νέα επιστημονική έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση JAMA Cardiology.

Η καθιστική ζωή αποτελεί «μάστιγα» των σύγχρονων ανεπτυγμένων κοινωνιών και έχει συνδεθεί με πολυάριθμες αρνητικές εκβάσεις για την υγεία, όπως οι αυξημένες πιθανότητες παχυσαρκίας, ο κίνδυνος εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2 και ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου.

Αμερικανοί ερευνητές πραγματοποίησαν επισκόπηση (μετα-ανάλυση) με βάση εννέα παλαιότερες μελέτες, με συνολικό δείγμα 700.000 ενήλικες, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πολλές ώρες ακινησίας μέσα στην ημέρα –10 και άνω– συνδέονται με ελαφρώς αυξημένες πιθανότητες για έμφραγμα, εγκεφαλικό επεισόδιο ή θάνατο από καρδιαγγειακά αίτια.

Σε σύγκριση με τα άτομα που κάθονται για λιγότερο από 3 ώρες την ημέρα, όσοι παραμένουν σε καθιστική θέση τουλάχιστον 10 ώρες καθημερινά διατρέχουν κατά 8% αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακές επιπλοκές.

Όπως διευκρινίζει ο Δρ Ambarish Pandey από το Ιατρικό Κέντρο Σαουθγουέστερν του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Ντάλας, οι ώρες ακινησίας συσχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών ασχέτως άλλων παραγόντων κινδύνου, όπως ο δείκτης μάζας σώματος και η γυμναστική.


************************************************************************

Posted by Sourta Ferta on 9:10 π.μ. . Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Καθιστική ζωή και καρδιοπάθεια �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery