Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Συνάντηση των Μελών του ΔΙΑΜ με τον Πρέσβη της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα

Τα ιδρυτικά μέλη του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας (ΔΙΑΜ), πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016, συνάντηση στην Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, με τον Πρέσβη, κ. Γιαν Μπόντυ, τον Αναπληρωτή Πρέσβη κ. Μίλος Κούτσερα και τη συνεργάτιδά τους κα Γίτκα Γκατζιούρα.
Οι Δήμαρχοι παρουσίασαν τη δομή και τους βασικούς στόχους του ΔΙΑΜ, καθώς και τις πηγές του κάθε Δήμου ξεχωριστά, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Ο Πρέσβης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το νεοσύστατο αυτό Δίκτυο θα αποτελέσει ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για την αξιοποίηση του ιαματικού πλούτου και την αειφόρο ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Επίσης, τόσο ο Πρέσβης κ. Γιαν Μπόντυ, όσο και ο Αναπληρωτής Πρέσβης κ. Μίλος Κούτσερα, επισήμαναν τις δυνατότητες συνεργασίας του Δικτύου με την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας, η οποία είναι σε θέση να φέρει τα μέλη του σε επαφή με εξειδικευμένους Τσεχικούς Φορείς, που διαθέτουν πολυετή εμπειρία στην αξιοποίηση των ιαματικών πηγών και στην ανάπτυξη του θερμαλιστικού τουρισμού. Κάλεσαν μάλιστα τα μέλη να συγκεκριμενοποιήσουν τους τομείς του άμεσου ενδιαφέροντος τους, ώστε η Πρεσβεία να μπορέσει να τους κατευθύνει στοχευμένα στους πλέον κατάλληλους Φορείς, αλλά και να υποστηρίξει μια μελλοντική θεματική επίσκεψη εκπροσώπων του ΔΙΑΜ στην Τσεχία.
Στη συνέχεια συζητήθηκε το ενδεχόμενο σύναψης ενός Ιδιωτικού Συμφωνητικού Συνεργασίας (Memorandum of Understanding) μεταξύ των δύο Φορέων, μέσα από το οποίο θα εξειδικεύονται τα πεδία συνεργασίας. Επιπλέον, τα Μέλη εξέφρασαν στα στελέχη της Πρεσβείας το ενδιαφέρον τους να προβεί το ΔΙΑΜ σε αδελφοποίηση με ορισμένες από τις πιο σημαντικές Τσεχικές λουτροπόλεις.
Τέλος, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι με τη σημερινή συνάντηση ανοίγεται ένα ευρύ πεδίο συνεργασίας, που μπορεί να προσδώσει ιδιαίτερα καρποφόρα αποτελέσματα.

************************************************************************

Posted by Sourta Ferta on 10:30 μ.μ. . Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Συνάντηση των Μελών του ΔΙΑΜ με τον Πρέσβη της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery