Ενημέρωση για το νέο ασφαλιστικό νόμο και τα εργασιακά - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ενημέρωση για το νέο ασφαλιστικό νόμο και τα εργασιακά

Η οργάνωση μελών Χαλκίδας του ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε συγκέντρωση με σκοπό την ενημέρωση των μελών και φίλων του κόμματος για το νέο ασφαλιστικό νόμο και τα εργασιακά εν όψει της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης τους επόμενους μήνες. Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Α. Νεφελούδης.
Ο ομιλητής αναφέρθηκε στις μειώσεις συντάξεων του νέου ασφαλιστικού νόμου από τις οποίες θα θιγούν μια μικρή μειοψηφία συνταξιούχων, περίπου 10%. Επίσης ότι εφαρμόζεται η αρχή της κοινωνικής δικαιοσύνης, οι ασφαλισμένοι πληρώνουν εισφορές ανάλογα με το εισόδημα τους και ότι ενισχύονται περισσότερο οι μικρές και μεσαίες συντάξεις.
Τόνισε τις προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο Εργασίας να αντιμετωπίσει τις απολύσεις των εργαζομένων στο Ξενοδοχείο Lydra Mariot και στην Πυρσός security στους οποίους θα καταβάλλει έκτακτο επίδομα για την οικονομική στήριξή τους.
Επισήμανε τις ελλείψεις προσωπικού στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) με αποτέλεσμα να μη γίνονται έλεγχοι στις επιχειρήσεις. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε ενίσχυσή τους μέσω προσλήψεων. Ακόμη μίλησε για τα μέτρα που παίρνει το Υπουργείο Εργασίας για την αντιμετώπιση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.
Στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι κάθετα αντίθετη στην εφαρμογή του λοκ αουτ και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Ακόμη ότι θα επιδιώξει την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ο.Μ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ
************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages