Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Ενημέρωση για το νέο ασφαλιστικό νόμο και τα εργασιακά

Η οργάνωση μελών Χαλκίδας του ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε συγκέντρωση με σκοπό την ενημέρωση των μελών και φίλων του κόμματος για το νέο ασφαλιστικό νόμο και τα εργασιακά εν όψει της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης τους επόμενους μήνες. Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Α. Νεφελούδης.
Ο ομιλητής αναφέρθηκε στις μειώσεις συντάξεων του νέου ασφαλιστικού νόμου από τις οποίες θα θιγούν μια μικρή μειοψηφία συνταξιούχων, περίπου 10%. Επίσης ότι εφαρμόζεται η αρχή της κοινωνικής δικαιοσύνης, οι ασφαλισμένοι πληρώνουν εισφορές ανάλογα με το εισόδημα τους και ότι ενισχύονται περισσότερο οι μικρές και μεσαίες συντάξεις.
Τόνισε τις προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο Εργασίας να αντιμετωπίσει τις απολύσεις των εργαζομένων στο Ξενοδοχείο Lydra Mariot και στην Πυρσός security στους οποίους θα καταβάλλει έκτακτο επίδομα για την οικονομική στήριξή τους.
Επισήμανε τις ελλείψεις προσωπικού στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) με αποτέλεσμα να μη γίνονται έλεγχοι στις επιχειρήσεις. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε ενίσχυσή τους μέσω προσλήψεων. Ακόμη μίλησε για τα μέτρα που παίρνει το Υπουργείο Εργασίας για την αντιμετώπιση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.
Στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι κάθετα αντίθετη στην εφαρμογή του λοκ αουτ και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Ακόμη ότι θα επιδιώξει την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ο.Μ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ
************************************************************************

Posted by Sourta Ferta on 4:00 μ.μ. . Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Ενημέρωση για το νέο ασφαλιστικό νόμο και τα εργασιακά �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery