Άψογη η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Άψογη η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Χαρακτηρίστηκε από Έλληνες και ξένους ως μία από τις πιο άρτια οργανωμένες διοργανώσεις αυτή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Νέων Ανδρών, που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 24 Ιουλίου στην Χαλκίδα.
Οι εκπρόσωποι της FIBA, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, των ομάδων που πήραν μέρος και οι διαιτητές και κομισάριοι, εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια   για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία εκ μέρους του Δήμου Χαλκιδέων και του ΔΟΑΠΠΕΧ.
Όμως, τα εύσημα απέσπασε δικαιολογημένα και ο φίλαθλος κόσμος της περιοχής Χαλκίδας, που στήριξε σε όλα τα παιχνίδια την προσπάθεια των παιδιών της Εθνικής  μας και πανηγύρισε έξαλλα την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου και την άνοδο στην Α΄ Κατηγορία.

Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του προπονητή της Ελληνικής ομάδας Ηλία Παπαθεοδώρου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:   «Ό,τι και να πω θα είναι λίγο για τον κόσμο. Δε θυμάμαι ποτέ από την πρώτη μέρα σε τουρνουά στην Ελλάδα τέτοια ανταπόκριση. Αυτή την αγάπη που ζήσαμε μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό. Θεωρώ πως η Χαλκίδα είναι μια πόλη που λατρεύει το μπάσκετ και για αυτό και η Ομοσπονδία της αναθέτει συχνά διάφορες διοργανώσεις. Ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε όλο αυτό τον κόσμο για την υποστήριξη και την συμπαράσταση στις καλές και στις κακές στιγμές της ομάδας. θα είμαστε πάντα υπόχρεοι και οι προπονητές και οι παίκτες και η Ομοσπονδία, σε αυτό το κοινό».
Μαζί με την Ελλάδα, την άνοδο στην Α’ Κατηγορία πήραν ακόμη το Μαυροβούνιο και η Ισλανδία.
Τις απονομές στις νικήτριες ομάδες και στους παίκτες που διακρίθηκαν, έκαναν ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο εκπρόσωπος της FIBA κ. Ζώης.
Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή λήξης του Πρωταθλήματος, ο δήμαρχος συνεχάρη όλες τις ομάδες για την αγωνιστική τους παρουσία και παράλληλα ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν να στεφθεί με επιτυχία αυτή ή διοργάνωση.
Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος παρέλαβε από τον ταμία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Δημήτρη Μπασούρη το βραβείο της άριστης διοργάνωσης των αγώνων.
Η τελική κατάταξη των ομάδων που  πήραν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  Μπάσκετ Νέων Ανδρών, έχει ως εξής:
1.Μαυροβούνιο

2.Ισλανδία
3.Ελλάδα
4.Κροατία
5.Βοσνία Ερζεγοβίνη
6.Πολωνία
7.Μ. Βρετανία
8.Γεωργία
9.Ρωσία
10.Ρουμανία
11.Πορτογαλία
12.Ιρλανδία
13.Λευκορωσία
14.ΠΓΔΜ
15.Ολλανδία
16.Σλοβακία
17.Αρμενία
18.Βουλγαρία
19.Εσθονία
20.Κόσοβο
21.Αλβανία










Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων 

************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages