Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Συμφωνία δημάρχων για την διαχείριση των απορριμμάτων

Καθοριστική αποδείχθηκε, τελικά, η συνάντηση των δημάρχων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα, την Τρίτη 19 Ιουλίου, με πρωτοβουλία του δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη και στόχο είχε την επίλυση του  σοβαρού προβλήματος της διαχείρισης των  απορριμμάτων.
Στην συνάντηση αυτή διαμορφώθηκε η θέση των δημάρχων για το συγκεκριμένο ζήτημα και έλαβε μορφή απόφασης, σχεδόν ομόφωνης, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, που συνεδρίασε την Παρασκευή 22 Ιουλίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, προτάθηκε η σύσταση δύο Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων. Αυτόν που συστάθηκε με το το νόμο 4071 και είναι ο Περιφερειακός ΦΟΣΔΑ Α.Ε, έναν ακόμη (ΔΕΠΟΔΑΑ Α.Ε.) και τον νησιωτικό για την Σκύρο.

Την πρόταση αυτή καταψήφισε ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων  Γ. Ψαθάς, που πρότεινε την σύσταση τριών Φορέων, με άλλα γεωγραφικά κριτήρια (Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα).
Επίσης, αποφασίστηκε ομόφωνα η σύνταξη του ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων) από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με βάση την διαπιστωτική πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.
Μάλιστα, στην διαμόρφωση του ΠΕΣΔΑ θα συμβάλλει και η αντίστοιχη Επιτροπή της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρόταση των δημάρχων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα αποσταλεί στην ΚΕΔΕ, στο πλαίσιο διαβούλευσης που κάνει το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την διαχείριση των απορριμμάτων.

                                                                                                                    Γραφείο Τύπου
                                                                                                                 Δήμου Χαλκιδέων

************************************************************************

Posted by Sourta Ferta on 1:40 μ.μ. . Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Συμφωνία δημάρχων για την διαχείριση των απορριμμάτων �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery