Ίδρυση ΕΕΕΕΚ στην περιοχή Καμαρίων Ιστιαίας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ίδρυση ΕΕΕΕΚ στην περιοχή Καμαρίων Ιστιαίας

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Λιβανίου Ζωή, Αυλωνίτου Ελένη, Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, Μουμουλίδης Θέμης και Σκουρολιάκος Πάνος, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή ζητώντας να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα ίδρυσης Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στην Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στην περιοχή Καμαρίων Ιστιαίας.
Για τους Βουλευτές η ίδρυση του συγκεκριμένου ΕΕΕΕΚ είναι επιβεβλημένη τόσο λόγω του αυξημένου αριθμού παιδιών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, όσο και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην Εύβοια λόγω των μεγάλων αποστάσεων και του απαρχαιωμένου κακού οδικού δικτύου που υποχρεώνει τους κατοίκους να δαπανούν πολλές ώρες για μετακίνηση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων.
Στην ερώτηση δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες η μετακίνηση αυτών των παιδιών από τα σπίτια τους στη Χαλκίδα καθίσταται πρακτικά αδύνατη, γεγονός που ουσιαστικά τα θέτει εκτός εκπαιδευτικού συστήματος. Τονίζεται επίσης ότι η ίδρυση της συγκεκριμένης δομής έχει τη σύμφωνη γνώμη των φορέων της τοπικής κοινωνίας καθώς και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Εύβοιας. Τέλος επισημαίνεται ότι  το προτεινόμενο προς ίδρυση ΕΕΕΕΚ , είναι  ενταγμένο  σε προγράμματα χρηματοδότησης. 


************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages