Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Ο τύπος σήμερα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μακάβριο χαράτσι στα ακίνητα.

Η εφημερίδα γράφει ότι «ένα...μακάβριο νέο χαράτσι σχεδιάζεται να προστεθεί στη μακριά λίστα επιβαρύνσεων από φόρους και άλλες υποχρεώσεις (πχ πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης) , την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της πανελλήνιας ομοσπονδίας (ΠΟΜΙΔΑ)».

ΕΘΝΟΣ: Μεγάλο κόλπο με τα «πειραγμένα» POS.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «στέλνουν τις εισπράξεις κατευθείαν στο εξωτερικό για να μην πληρώνουν ΦΠΑ-φόρο εισοδήματος και παρακάμπτουν τα capital controls. Μόνο από μια εταιρεία διατέθηκαν 1.195 τερματικά σε 971 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σοκ στα ΑΤΜ με τις μειώσεις επικουρικών.

Η εφημερίδα γράφει ότι «καπέλο αναδρομικών μειώσεων που φτάνει και στο 54% μπαίνει στις επικουρικές συντάξεις από τον Οκτώβριο. Μετά το πρώτο κύμα των περικοπών που εφαρμόστηκε στις πληρωμές του Αυγούστου για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, και ορισμένων ΔΕΚΟ και τραπεζών, έρχεται το δεύτερο και μεγαλύτερο ψαλίδι στις πληρωμές του Σεπτεμβρίου που θα αφορά το σύνολο των συνταξιούχων όλων των Ταμείων οι οποίοι λαμβάνουν μικτό άθροισμα από κύρια και επικουρική άνω των 1.300 ευρώ».

ΕΣΤΙΑ: Τρία δισ. ευρώ χρέη στην ΔΕΗ.

Η εφημερίδα τονίζει ότι «τρία δισ. ευρώ δηλώνει η διοίκησις της ΔΕΗ ότι είναι ανεξόφλητα, αν και ληξιπρόθεσμα, από επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Αντιστοιχούν σε 1,5 εκατ. καταναλωτές, που δεν έχουν προχωρήσει στον ευνοϊκό , σε κάθε περίπτωση , διακανονισμό των 36 δόσεων που προσφέρει η Δημόσια Επιχείρησις Ηλεκτρισμού. Ταυτοχρόνως, 450.000 καταναλωτές τελούν στον εν λόγω διακανονισμό, το χρέος των οποίων δεν υπολογίζεται στα προαναφερθέντα 3 δισ.».

Η ΑΥΓΗ: Χτύπημα στη μαφία με τα POS.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «συνελήφθησαν 23 άτομα , εμπλεκόμενα στο νέο μεγάλο κόλπο της φοροδιαφυγής, που προωθούσαν στην ελληνική αγορά τερματικά ηλεκτρονικών συναλλαγών-τα λεγόμενα POS- διακινούμενα από τη Βουλγαρία. Με τον τρόπο αυτόν οι συνδεόμενοι επιχειρηματίες κατάφεραν να "παρακάμψουν" αφενός την εφορία, αφετέρου τα capital controls».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: POS μας κλέβουν. Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξασφάλιζε φοροδιαφυγή και αποφυγή των capital controls.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «μηχανήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσω καρτών που παρέκαμπταν τους ελέγχους κεφαλαίων και έδιναν δυνατότητες φοροδιαφυγής σε εκατοντάδες επιχειρηματίες προμήθευε ιδιωτική εταιρεία. Έκοβαν "αποδείξεις", αλλά οι εισπράξεις τους πήγαιναν κατευθείαν σε τράπεζες της Μάλτας, του Λουξεμβούργου και της Βουλγαρίας. Απώλειες εκατομμυρίων ευρώ για το Δημόσιο.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μεταξύ Εκκλησίας και ακραίων.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «σε επαναπροσδιορισμό της θέσης της έναντι των επιθέσεων με στόχο την Εκκλησία προχώρησε χθες η κυβέρνηση, τη στιγμή που τα ζητήματα τα οποία άπτονται της δημόσιας τάξης και της λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας εξακολουθούν να προκαλούν εσωτερικούς κραδασμούς».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Όλοι σήμερα διαδηλώνουμε ενάντια στο ΝΑΤΟ και την εμπλοκή της Ελλάδας.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «τιμώντας τα θύματα της εγκληματικής ενέργειας των ΗΠΑ σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι εντείνουμε τον αγώνα ενάντια στην ιμπεριαλιστική δολοφονική δράση του ΝΑΤΟ. Δράση που ενισχύεται μετά και τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής στη Βαρσοβία στο πλαίσιο των οξύτατων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, όπως η αντιπαράθεσή του με τη Ρωσία, σε μια περιοχή από τη Βαλτική μέχρι τη Μέση Ανατολή, ενώ σχεδιάζει επεμβάσεις στη Βόρεια Αφρική».

ΤΑ ΝΕΑ: Ράσα, μολότοφ και ΙΧ λαμπάδες.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «αγανάκτηση, προβληματισμό και ανησυχία έχουν προκαλέσει στην Εκκλησία οι αλλεπάλληλες επιθέσεις σε ναούς, με πιο πρόσφατη αυτή με μολότοφ στο κτίριο της Ιεράς Συνόδου, στη Μονή Πετράκη, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ιεράρχες κάνουν λόγο για ενέργειες που στερούν την ελευθερία της πίστης και ζητούν από την Πολιτεία μέτρα για την προστασία των ναών».

Kontranews: Κατάργησαν τα capital controls τους φόρους και το ΦΠΑ. Κύμα συλλήψεων για τα παράνομα POS.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «χιλιάδες αετονύχηδες επιχειρηματίες, ανάμεσά τους, κοσμηματοπώλες, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και πολυτελών εστιατορίων, κυρίως στην Αθήνα και σε τουριστικά θέρετρα, κατάφεραν να στήσουν ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα , καταργώντας στην πράξη τα capital controls, το ΦΠΑ και τη φορολογία!».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Τυφλά σημεία στις συναλλαγές.

Η εφημερίδα τονίζει ότι «τα τεράστια κενά που υπάρχουν στην ελληνική νομοθεσία για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να προλάβει και να αποτρέψει την καταστρατήγηση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων ανέδειξε η δράση μεγάλου κυκλώματος διακίνησης παράνομων μηχανημάτων ηλεκτρονικών συναλλαγών POS».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Διπλό «βέρτιγκο». Η διγλωσσία υπουργών θολώνει το τοπίο για τις αποκρατικοποιήσεις.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «οι αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων προκαλεί ανησυχία στην αγορά. Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Πολιτισμού ότι η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει, θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με το ποια σημεία της έκτασης θα χαρακτηρισθούν αρχαιολογικοί χώροι. Την ίδια στιγμή, ο Π. Σκουρλέτης αντιδρά στην πώληση του 17% της ΔΕΗ, παρά το γεγονός ότι έχει υπογράψει το σχετικό ΦΕΚ».


************************************************************************

Posted by Sourta Ferta on 8:50 π.μ. . Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Ο τύπος σήμερα �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery