Για τους νέους και νέες ακαδημαϊκούς πολίτες - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Για τους νέους και νέες ακαδημαϊκούς πολίτες


Τώρα που τα φώτα έσβησαν…
Τώρα που τα φώτα της δημοσιότητας έσβησαν…
Τώρα που άλλα είναι τα επίδικα της επικαιρότητας…
Τώρα που μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει με τα παιδιά που πήραν την σκυτάλη από εσάς.
Τώρα αρχίζει μια άλλη φάση, ένας άλλος αγώνας, για την κατάκτηση της γνώσης, για την κατάκτηση της ζωής.
Οι θυσίες σας για πολλά χρόνια, δικές σας, των γονιών και των δασκάλων σας, ο διαρκής μόχθος και προσπάθεια έφερε το αποτέλεσμα που ο καθένας και η κάθε μία σας ονειρευόταν,  τώρα έφτασε η στιγμή να ταξιδέψετε σε πελάγη που είναι πρωτόγνωρα, να «κουρσέψετε» την ομορφιά της γνώσης και της δημιουργίας, προωθητικές δυνάμεις για την πρόοδο της κοινωνίας μας.
Ο αγώνας που κάνατε, είναι η απαρχή του αέναου αγώνα στο διάβα του χρόνου της ζωής σας… αγώνας όχι μόνο για τα ζητήματα της επαγγελματικής αποκατάστασης, της επιβίωσης, αλλά και αγώνας της καθημερινής πάλης για το κτίσιμο μιας καλύτερης ζωής, ευτυχισμένης, μέσα σ’  ένα κόσμο με δικαιοσύνη, κοινωνική αλληλεγγύη, ισότητα και ειρήνη.

Ήρθε η ώρα που εκπληρώσατε τους στόχους σας, στόχους που καταφέρατε να εκπληρώσετε με υπομονή και επιμονή… εύχομαι  καλές σπουδές.

Για εσάς τα παιδιά μας που δεν καταφέρατε να  εισαχθείτε στις σχολές  που προτιμούσατε, ας έχετε κατά νου, ότι υπάρχει και η δεύτερη ευκαιρία… αρκεί να μην χάσετε τον στόχο σας: με μεθοδικότητα, υπομονή και επιμονή θα τα καταφέρετε… καθαρό μυαλό και ζεστή καρδιά χρειάζονται…  μία επίμονη σταγόνα νερού, ανοίγει τρύπα σε πέτρα. Το κύμα γκρεμίζει τον βράχο…

Παλληκάρια και κοπελιές μας, με το καθαρό βλέμμα, τη ζωντάνια, την ορμή της νιότης και την επιμονή σας, έχετε τη δύναμη να μετουσιώσετε την προσπάθεια σε επιτυχία. Καλή δύναμη στον δρόμο της ζωής, της ζωής που περνάει από τα μαθητικά χρόνια στα ακαδημαϊκά, από την νεανικότητα στην ενηλικίωση, όπου μετράει η θέληση για αγώνα, η δύναμη να συνεχίζεις και να δημιουργείς. Σας θέλουμε μαχητικούς, να αμφισβητείτε, να είστε συνεπείς, να είστε ευφάνταστοι και δημιουργικοί.
Σας αγαπάμε … να προσέχετε!
Νίκος Σιόλιας _ Μαθηματικός στο «Αναξαγόρειο» Γυμνάσιο Νέας Λαμψάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages