Ο τύπος σήμερα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ταμείο King Kong".
Η εφημερίδα γράφει ότι "δεύτερο κύμα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, μέσω της μεταφοράς νέου πακέτου ΔΕΚΟ στο Κατοχικό Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, αναμένεται να φέρει το πολυνομοσχέδιο που σχεδιάζει να καταθέσει η κυβέρνηση εντός της εβδομάδας (πιθανόν την Πέμπτη) στη Βουλή. Έτσι το Κατοχικό Ταμείο καταπίνει σταδιακά ολόκληρη τη δημόσια περιουσία, η οποία κατ΄απαίτηση των δανειστών, θα χρησιμεύσει ως εγγύhση για την αποπληρωμή των δανείων του κουαρτέτου των πιστωτών".

ΕΘΝΟΣ: "Εγγυημένο εισόδημα για 700.000".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε 720.000 νοικοκυριά και 700.000 ωφελούμενους εξαπλώνεται από 1/1/2017 το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Το πρόγραμμα που περιλαμβάνει εισοδηματική ενίσχυση, διασύνδεση με κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές-αγαθά και μέριμνα για επανένταξη στην αγορά εργασίας τρέχει ήδη πιλοτικά σε 30 δήμους και περίπου 35.000 νοικοκυριά, με προοπτική να καλύψει όλη την Ελλάδα εντός του 2017 αντικαθιστώντας και το πρόγραμμα της ανθρωπιστικής κρίσης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Βροχή τα δάνεια για τον ...καναλάρχη".
Η εφημερίδα γράφει ότι "πακτωλό δανείων από την Attika Bank φέρεται να έχει εξασφαλίσει ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας από το 2011 έως σήμερα. Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και Star, στο πόρισμα-"φωτιά" που διενήργησαν το επίμαχο διάστημα μικρά κλιμάκια της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) και του SSM καταγράφονται "γκρίζες ζώνες" στις επαφές της τράπεζας με τον εργολάβο, ο οποίος εμφανίζεται εν μέσω κρίσης να έχει λάβει δάνεια, συνολικού ύψους 127,6 εκατ. ευρώ".

ΕΣΤΙΑ: "Αυτοχειριασμός με το προσφυγικό. Αδιέξοδο εξ αιτίας ελλείψεως πολιτικής".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "είναι σύνηθες η Ελλάς να μην έχει μακρόπνοα προγράμματα ή προσδιορισμένες πολιτικές για πληθώρα θεμάτων, ακόμη και όταν αυτά αναδεικνύονται σε ζητήματα πρώτης προτεραιότητος. Αυτό συμβαίνει και με το προσφυγικό/μεταναστευτικό, η διαχείρισις του οποίου έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο".

Η ΑΥΓΗ: "Οι δημότες πλήρωσαν "σπασμένα" του δημάρχου. Ο Δήμος Ωραιοκάστρου κάλυψε προσωπικές δικαστικές οφειλές".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με 228.000 ευρώ χρέωσε τους πολίτες του Ωραιοκάστρου ο δήμαρχος της πόλης, αφού αυτοί πλήρωσαν τα σπασμένα από παλιότερους τραμπουκισμούς και καταστροφές για τις οποίες είχε καταδικαστεί ο "γαλάζιος" Αστέριος Γαβότσης. Πολύ πριν τα βάλει με τα προσφυγόπουλα, καλώντας τους γονείς να τα διώξουν από τα σχολεία του Ωραιοκάστρου .ο "γαλάζιος" δήμαρχος είχε επιδοθεί στο κυνήγι των ψυχικά πασχόντων, έχοντας πρωταγωνιστήσει στα επεισόδια του 2008 για τη ματαίωση της δημιουργίας παραρτήματος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στα όρια του δήμου του".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Εγνατία Οδός: Πωλείται όσο όσο και τα διόδια δώρο".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "οικονομικό έγκλημα" χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι στην "Εγνατία Οδό" την παραχώρηση σε ιδιώτες του ολοκληρωμένου αυτοκινητόδρομου. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, ο διαγωνισμός περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα. Τα 100 εκατ. ευρώ που θα εισπραχθούν θα κατατεθούν στο ταμείο του εξωτερικού για την εξυπηρέτηση του χρέους και ένα ποσοστό από τα ετήσια έσοδα των διοδίων θα δίνεται στο Δημόσιο. Μόνο τα έσοδα από τους επτά σταθμούς διοδίων ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εκρηκτικό μείγμα στη Λέσβο. Εξέγερση προσφύγων και καταστροφή του hotspot στη Μόρια- Διαμαρτυρίες κατοίκων".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " εκρηκτικό σκηνικό διαμορφώνεται στη Λέσβο, ύστερα από τη χθεσινή εξέγερση, με φωτιές και επεισόδια, προσφύγων και μεταναστών στο hotspot της Μόριας. Αιτία για τα επεισόδια φέρεται να είναι φήμη που κυκλοφόρησε εντός του καταυλισμού για ομαδικές επαναπροωθήσεις στην Τουρκία".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Καβγάς για το ποιος θα εφαρμόσει την αντιλαϊκή επίθεση".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, Τσίπρας και Μητσοτάκης, ανταγωνίζονται , ενώπιον των ευρωενωσιακών "εταίρων" τους και των επιχειρηματικών ομίλων, για το ποιος μπορεί να εξασφαλίσει απρόσκοπτα την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης και ταυτόχρονα τη χειραγώγηση του λαού. Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ μπορεί να αποτυπωθεί και στο κυνικό κάλεσμα προς τον λαό: "Διάλεξε από ποια τσέπη θα στα πάρω, για να τα δώσω στο κεφάλαιο και περίμενε μήπως πέσει κανένα ψίχουλο απ΄την ανάκαμψη των κερδών του".

ΤΑ ΝΕΑ: "Από τα σαλόνια του ΟΗΕ στα αλώνια της Λέσβου".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μπορεί το κλίμα στα Ηνωμένα Έθνη να είναι ευχάριστο για την Ελλάδα όσον αφορά το βάρος που ανέλαβε στην προσφυγική κρίση, αλλά τα νησιά στενάζουν υπό την πίεση των μεταναστευτικών ροών που αυξήθηκαν και πάλι. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αλλά στη Λέσβο η κατάσταση έχει προσλάβει επικίνδυνες διαστάσεις και οι χρυσαυγίτες αλωνίζουν".

Kontranews: "Άρπαξαν 13 εκατ. από την Αττικής η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "θρασύτατοι στην κυριολεξία οι χρεοκοπημένοι και ξοφλημένοι καναλάρχες μαζί με τους εκφραστές του παλιού πολιτικού συστήματος, επιχειρούν να εμφανίσουν ως τεράστιο σκάνδαλο τα δάνεια που έδωσε η Τράπεζα Αττικής στους μετόχους της, τους εργολάβους και του μηχανικούς, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο Χρ. Καλογρίτσας".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εργαζόμενοι 2 ταχυτήτων".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "στα δυο έχει χωριστεί η αγορά εργασίας στη χώρα μας, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης των ελαστικών μορφών απασχόλησης, καθώς και των προσωρινών μορφών απασχόλησης με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Έτσι, μέσα στο πλαίσιο της ύφεσης διαμορφώθηκε μια αγορά εργασίας διαφορετικών ταχυτήτων".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φορο-τεστ αληθείας. Αυτόματος ηλεκτρονικός "ανιχνευτής" για φοροφυγάδες".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ένα νέο σύστημα ελέγχου των φορολογουμένων θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών. Ουσιαστικά, πρόκειται για αυτόματη ηλεκτρονική διασταύρωση, που θα λειτουργεί σαν ένα "τεστ αληθείας". Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι με τον ηλεκτρονικό "ανιχνευτή" φοροφυγάδων θα μπορεί να γίνεται διασταύρωση στοιχείων για εκατομμύρια φορολούμενους με διαδικασίες -εξπρές και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα"..


*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages