Αγιασμός Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Αγιασμός Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, που τελέστηκε την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, άνοιξε τις πύλες του και για τη φετινή σχολική χρονιά, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Χαλκιδέων. Στον αγιασμό παρέστησαν ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Λ. Ζλακώνη, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Εύβοιας Κ. Αργύρης, ο αναπλ. Διοικητής Τροχαίας Χαλκίδας Ι. Μαραγιάννης, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας κ.α.
Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής κατασκευάστηκε το 2001, αλλά τα τελευταία χρόνια ο χώρος είχε ερημώσει. Τον Νοέμβριο του 2014, η σημερινή Δημοτική Αρχή επένδυσε στην ανακαίνιση και επαναλειτουργία του και ανέθεσε το έργο στον ΔΟΑΠΠΕΧ. Αποτελεί μια ολοκληρωμένη, πρότυπη εκπαιδευτική μονάδα, όπου τα παιδιά συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, προκειμένου να ενημερωθούν για τη σημασία της κυκλοφοριακής αγωγής. Μάλιστα από φέτος, η εκπαίδευση, πέραν των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, θα επεκταθεί με ειδικά προγράμματα και σε παιδιά προνηπίων και νηπιαγωγείων.
Στη διάρκεια της τελετής του αγιασμού για τη νέα χρονιά, ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, αναφέρθηκε στον εκπαιδευτικό ρόλο  που έχει το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και πόσο μπορεί να βοηθήσει, κυρίως τα παιδιά, στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς, αλλά και στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Με την ευκαιρία ο δήμαρχος ζήτησε από όλους να βοηθήσουν, προκειμένου να προστατεύεται η σημαντική αυτή εγκατάσταση, για την οποία έχουν δαπανηθεί αρκετά χρήματα.
Σημειώνουμε ότι οι επισκέψεις των μαθητών στο Πάρκο θα γίνονται σε ομάδες έως 25 ατόμων ημερησίως και κατόπιν κρατήσεως στο αρμόδιο Τμήμα του ΔΟΑΠΠΕΧ.
Η εκπαίδευση ξεκινά στις 09:00 και λήγει στις 12:00, με παρεχόμενα μέσα από τον ΔΟΑΠΠΕΧ και είναι δωρεάν.





                                                                                               
                                                                                                   Γραφείο Τύπου
                                                                                               Δήμου Χαλκιδέων

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages