Συνάντηση Ελλήνων Βουλευτών με τον Πρέσβη της Γεωργίας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνάντηση Ελλήνων Βουλευτών με τον Πρέσβη της Γεωργίας


Την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή συνάντηση του Βουλευτή Εύβοιας και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας (ΚΟΦ) Ελλάδας - Γεωργίας κ. Γιώργου Ακριώτη και του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνου Δουζίνα, με τον Πρέσβη της Γεωργίας κ. Ιοσέμπ Νανομπασβίλι, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου. Η συνάντηση έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό και φιλικό κλίμα, αποτέλεσμα, άλλωστε, των συχνών επαφών των δύο πλευρών το τελευταίο διάστημα.
 Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν η προοπτική απελευθέρωσης των θεωρήσεων (visa) για τους Γεωργιανούς πολίτες που ταξιδεύουν σε χώρες της ΕΕ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Ακριώτης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα στηρίζει το γεωργιανό αίτημα για απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων (visa) για τους Γεωργιανούς πολίτες που ταξιδεύουν στην ΕΕ. Επισημάνθηκε ότι, ενώ πολλά ευρωπαϊκά κράτη αντιμετωπίζουν «συνολικά» το θέμα της visa για τη Γεωργία, την Ουκρανία, την Τουρκία και το Κόσοβο, η Ελλάδα υποστήριξε εξαρχής ότι η κάθε χώρα θα πρέπει να κρίνεται αυτοτελώς αναλόγως των επιδόσεών της και όχι εντός μίας ενοποιημένης διαδικασίας. Μάλιστα, τόσο ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας διατύπωσαν προσφάτως ξεκάθαρες θέσεις υπέρ της απαλλαγής από την υποχρέωση visa σε Γεωργιανούς πολίτες. O κ. Δουζίνας, κατόπιν σχετικής διαβούλευσης με τον κ. Πρόεδρο της Βουλής ενημέρωσε γραπτώς τον Πρέσβη της Γεωργίας, ότι δεν είναι εφικτή η έκδοση ψηφίσματος, βάσει των δυνατοτήτων που προβλέπονται στον Κανονισμό της Βουλής, αλλά και ότι ο ίδιος θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει σθεναρά την ευρωπαϊκή πορεία της Γεωργίας σε όλα τα διεθνή fora.


*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages