Ο τύπος σήμερα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ιδιωτικά πανεπιστήμια φέρνει ο Κυριάκος!
Η εφημερίδα γράφει ότι «ιδιωτικά πανεπιστήμια, άρση γεωγραφικών περιορισμών για το πού θα πάει ο μαθητής σχολείο και κατ΄οίκον εκπαίδευση είναι τρεις από τις προτάσεις που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Αβραντίνη με τίτλο "Εκπαίδευση:Ελεύθερη επιλογή ή μια γάτα που γαβγίζει».

ΕΘΝΟΣ: Κίνημα «Δεν κληρονομώ» - Χιλιάδες αιτήσεις για αποποίηση κληρονομιάς
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «κίνημα..."Δεν κληρονομώ" φαίνεται πως διαμορφώνεται σταδιακά τους τελευταίους μήνες, καθώς τα μεγάλα βάρη που έχουν οι περισσότερες κληρονομιές, σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη επιβάρυνση στα ακίνητα, οδηγούν πολύ κόσμο σε αποποίηση κληρονομιών».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κατασχέσεις για οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ
Η εφημερίδα γράφει ότι «κατασχέσεις-εξπρές για περισσότερους από 500.000 μικροοφειλέτες των Ταμείων με χρέη ως 5.000 ευρώ έρχονται από την 1/1/2017, καθώς τα χρέη τους θα μεταφερθούν από τους ασφαλιστικούς φορείς που είναι σήμερα στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), μέχρι τις 31/12/2016».

ΕΣΤΙΑ: Γιατί τα Αρχαία Ελληνικά;
Η εφημερίδα τονίζει ότι «πριν από δυο εβδομάδες η υπουργός Παιδείας της Γαλλίας Νατζά Βαλώ-Μπελκασέμ, στο πλαίσιο της εφαρμογής της εκπαιδευτικής μεταρρυθμίσεως που δίνει μεγαλύτερη αυτονομία στα σχολεία, δήλωσε πανηγυρικά ότι το 92% των γυμνασίων επέλεξαν την διδασκαλία των "αρχαίων γλωσσών" (αρχαία ελληνικά και λατινικά). Στην χώρα μας, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, περιθωριοποιεί την διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στα γυμνάσια».

Η ΑΥΓΗ: Κατάθεση Ντράγκι για κοινωνική Ευρώπη
Σύμφωνα με την εφημερίδα «μια ημέρα (σήμερα) πριν από την παρέμβαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ζ.Κ. Γιούνκερ στο Ευρωκοινοβούλιο και τρεις πριν από τη σύνοδο στην Μπρατισλάβα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναδύθηκαν αδρά στο προσκήνιο οι δύο προσεγγίσεις για την πορεία της Γηραίας Ηπείρου».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες, εμείς ρατσιστές;
Σύμφωνα με την εφημερίδα «αποστροφή προκαλούν οι αποφάσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων 3 Δημοτικών Σχολείων του -προσφυγικού- Δήμου Ωραιοκάστρου να μη δεχτούν προσφυγόπουλα στις τάξεις τους. Στον αντίποδα , ο Δήμος Βοΐου Κοζάνης αλλά και τα παιδάκια του κατειλημμένου City Plaza που πήγαν πρώτη μέρα στα σχολεία της Αθήνας».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ενστάσεις των θεσμών στις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «ενστάσεις στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού από τις επιχειρήσεις και για κίνητρα αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων διατυπώνουν οι εκπρόσωποι των θεσμών».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Οδικός χάρτης» διέξοδος για το κεφάλαιο όχι για το λαό
Η εφημερίδα αναφέρει ότι «σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι συναντήσεις και οι συζητήσεις υπουργών της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των λεγόμενων θεσμών, για να κλείσουν γοργά τα αντεργατικά, αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για την "αξιολόγηση" Σήμερα, αρχίζει και τυπικά η διαπραγμάτευση για τον επόμενο γύρο των ανατροπών στα Εργασιακά».

ΤΑ ΝΕΑ: «Προσφυγικό: Ανεπάρκεια και προκατάληψη»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί το θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων την ίδια στιγμή που οι κόντρες Μουζάλα-Βουδούρη φέρνουν ρωγμές στην μεταναστευτική πολιτική».

Kontranews: Να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα για να κάνουμε αγωγές στην Ελλάδα εναντίον των Γερμανών
Σύμφωνα με την εφημερίδα «το πατριωτικό καθήκον του συνόλου των πολιτικών κομμάτων επιτάσσει την προσφυγή με αγωγές στα ελληνικά δικαστήρια κατά των Γερμανών για το εθνικό ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων. Με δεδομένη την έλλειψη διάθεσης από την πλευρά της Μέρκελ, για την επίλυση της μεγάλης αυτής εκκρεμότητας οι Γερμανοί θα πρέπει με ένδικα μέσα να αναγκαστούν να καταβάλουν τις πολεμικές αποζημιώσεις».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Δύο «όχι» από τους θεσμούς
Η εφημερίδα τονίζει ότι «φρενάρουν οι θεσμοί τα σχέδια της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση ενός ακατάσχετου "ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού", απορρίπτοντας το σχέδιο που παρουσίασε χθες το υπουργό Οικονομικών».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τριήμερη προθεσμία
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «οι νέες διαφωνίες που ανέκυψαν μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών προκαλούν φόβους για καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης. Το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε συμφωνία έως την Παρασκευή, όμως εμπλοκή σημειώθηκε χθες για τα νομοσχέδια που αφορούν τον ακατάσχετο λογαριασμό επιχειρήσεων και τα κίνητρα για αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων. "Κίτρινη" κάρτα έδωσε η τρόικα στην κυβέρνηση και για τις καθυστερήσεις στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ».

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι. Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤΕ http://www.amadryades.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages