Μετόχι και Αγδίνες αποκτούν πρόσβαση στο διαδίκτυο - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Μετόχι και Αγδίνες αποκτούν πρόσβαση στο διαδίκτυο

Το ζήτημα των πολλών χωριών της Εύβοιας που παραμένουν αποκλεισμένα από την κοινωνία της πληροφορίας ανέδειξε η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου ,με ερώτησή της στην Βουλή (Αρ. Πρωτ 7525/05.08.16). Στην απάντηση του ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, μας απάντησε ότι τα χωριά Μετόχι και Αγδίνες του Νομού Εύβοιας είναι χαρακτηρισμένα ως περιοχές ΟΠΑΑΧ (Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου) και έχουν συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό του υπό εξέλιξη έργου Rural Broadband. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του συγκεκριμένου έργου τα δύο αυτά χωριά που αναφέρονται ενδεικτικά στην ερώτηση της Βουλευτού, Ζωής Λιβανίου, προβλέπεται να αποκτήσουν δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο μέχρι το τέλος του 2016.
Επιπρόσθετα μας ενημέρωσε ο κύριος Υπουργός όσες περιοχές της Εύβοιας δεν καλύπτονται από το υπό εξέλιξη έργο Rural Broadband η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων προγραμματίζει την εκπόνηση νέων έργων για 100% ευρυζωνική κάλυψη της ελληνικής επικράτειας και στόχο να μην υπάρχει καμία κοινότητα χωρίς διαδίκτυο το συντομότερο δυνατό και έως το 2020.
Κατόπιν όλων αυτών η Ζωή Λιβανίου εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι θα αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο οι κάτοικοι στο Μετόχι και τις Αγδίνες που πρόκειται για δύο χωριά της Εύβοιας με νεανικό πληθυσμό και μοναδικά άγνωστα πλεονεκτήματα. Είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι επιτέλους γίνονται σοβαρές προσπάθειες να αποκτήσουν οι κάτοικοι στην Εύβοια πρόσβαση στις αυτονόητες για την εποχή μας υποδομές. Για να μπορέσει ο τόπος μας να αναπτυχθεί χρειάζονται πολλά ακόμα αυτονόητα να υλοποιηθούν και η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, είναι αποφασισμένη να πιέσει με όλες της τις δυνάμεις ώστε να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να πάψει η Εύβοια να είναι αποκομμένη από την εποχή της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages