Επιστολή Χρήστου Παγώνη στον Υπουργό Υποδομών - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Επιστολή Χρήστου Παγώνη στον Υπουργό Υποδομών

Να τεθεί στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του Υπουργείου Υποδομών, το έργο κατασκευής της Παράκαμψης Χαλκίδας, αλλά και το αντίστοιχο του Βασιλικού, ζητά ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, με επιστολή του προς τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη.
Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος αναφέρει ότι η Παράκαμψη Χαλκίδας είναι έργο πλήρους ωριμότητας και η κατασκευή του θα δημιουργήσει συνθήκες ανάκαμψης της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας. Παράλληλα, επισημαίνει ότι η Παράκαμψη Βασιλικού, που είχε δημοπρατηθεί στο παρελθόν και είχε εγκατασταθεί ανάδοχος, αποτελεί με την αντίστοιχη της Χαλκίδας, κομβικό τμήμα του αναγκαίου σύγχρονου και ασφαλούς διευρωπαϊκού δικτύου της Εύβοιας.
Τέλος, ο Χρήστος Παγώνης τονίζει ότι αντί να προχωρήσουν αυτά τα ζωτικής σημασίας έργα για την Εύβοια και τη Χαλκίδα, “παρατηρούμε με απογοήτευση, τη σπουδή που επιδεικνύει το Υπουργείο για την εγκατάσταση των διοδίων στον δρόμο Σχηματάρι – Χαλκίδα, γεγονός που μας βρίσκει αμετάπειστα αντίθετους”.


Αναλυτικότερα, στην επιστολή προς τον Χρήστο Σπίρτζη, αναφέρονται τα εξής:
“Κύριε Υπουργέ
Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, οι Ευβοείς αναμένουν με αγωνία την προώθηση των αναγκαίων έργων για την απόκτηση σύγχρονου και ασφαλούς οδικού δικτύου στον Νομό Ευβοίας.
Oι κεντρικοί οδικοί άξονες της Εύβοιας έχουν χαρακτηριστεί ως Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών και θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για την κατασκευή τους.  Ασφαλώς δεν έχουμε την προσδοκία όλα όσα δεν έγιναν τις προηγούμενες δεκαετίες να γίνουν τώρα, λαμβανομένης υπόψη της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας, πλην όμως ώριμα έργα τα οποία έχουν εξαγγελθεί και  βρίσκονται προ της δημοπράτησης ή είχαν κατά το παρελθόν ανεπιτυχώς δημοπρατηθεί, προσδοκούμε να βρεθούν στην άμεση προτεραιότητα του Υπουργείου σας και της Κυβέρνησης
Αναφέρομαι πρωτίστως στην Παράκαμψη της Χαλκίδας, έργο πλήρους ωριμότητας, η δημοπράτηση του οποίου είχε εξαγγελθεί προ δύο (2) και πλέον ετών από τον προκάτοχό σας στην Χαλκίδα, πλην όμως έως σήμερα δεν έχει κινηθεί τίποτε προς την κατεύθυνση αυτή. Επίσης η Παράκαμψη του Βασιλικού, η οποία κατά το παρελθόν είχε δημοπρατηθεί και είχε εγκατασταθεί ο ανάδοχος κατασκευής, (η Εργολαβία, δυστυχώς διαλύθηκε) είναι έργο εξίσου σημαντικό και άμεσης ανάγκης, συμπληρώνει την Παράκαμψη της Χαλκίδας και πρόκειται, εφόσον δρομολογηθεί, να αποτελέσει μαζί με την κατασκευή της Παράκαμψης της Χαλκίδας ένα κομβικό τμήμα του αναγκαίου σύγχρονου, ασφαλούς διευρωπαϊκού δικτύου της Εύβοιας. Ασφαλώς  αναμένεται επιτέλους η ολοκλήρωση των μελετών και στα υπόλοιπα τμήματα των οδικών αξόνων της Εύβοιας.
Ειδικότερα επισημαίνω ότι η Παράκαμψη της Χαλκίδας είναι έργο μείζονος αναπτυξιακής σημασίας όχι μόνο για την Εύβοια και την Χαλκίδα, αλλά και για την ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή, δεδομένης της σημασίας που έχει η περιοχή αυτή για την ανάπτυξη του ευρύτερου γεωαναπτυξιακού χώρου της Αττικής και Στερεάς Ελλάδας. Ειδικότερα για την πόλη της Χαλκίδας, πόλη που μαστίζεται από την ανεργία και την φτώχεια, η Παράκαμψη θα δημιουργήσει συνθήκες ανάκαμψης της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας.
Κύριε Υπουργέ,
Αντί να  προχωρήσουν αυτά τα ζωτικής σημασίας έργα για την Εύβοια και την Χαλκίδα παρατηρούμε με απογοήτευση, την σπουδή που επιδεικνύει το Υπουργείο σας για την εγκατάσταση των διοδίων στο δρόμο Σχηματάρι- Χαλκίδα, γεγονός που γνωρίζετε ότι μας βρίσκει αμετάπειστα αντίθετους.
Σας παρακαλώ Κύριε Υπουργέ, να θέσετε στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων σας την Παράκαμψη της Χαλκίδας, εν συνεχεία την Παράκαμψη Βασιλικού και την ολοκλήρωση των μελετών και την ωρίμανση του συνόλου των οδικών αξόνων της Εύβοιας.
 Οι Χαλκιδέοι και οι Ευβοείς αναμένουν με αγωνία τις άμεσες πρωτοβουλίες σας, τις οποίες θα υποδεχθούν με ικανοποίηση και ενθουσιασμό διότι θα “ανοίξετε δρόμους ανάπτυξης” αλλά και αντιθέτως θα εξακολουθούν να απογοητεύονται και από την Κυβέρνησή σας, όπως και από τις προηγούμενες εάν δεν διαπιστώσουν την υλοποίηση αυτών των τόσο αναγκαίων  παρεμβάσεων.
Προσβλέπω σε μία συνάντηση και συνεργασία συντόμως μαζί σας, προκειμένου να συμβάλουμε στη θετική έκβαση των προαναφερθέντων”.

 Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων 


*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages