Το Υπουργείο Παιδείας ίδρυσε το ΕΕΕΕΚ στην περιοχή Kαμαρίων της Ιστιαίας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Το Υπουργείο Παιδείας ίδρυσε το ΕΕΕΕΚ στην περιοχή Kαμαρίων της Ιστιαίας

Σε απάντηση στην ερώτηση (Αρ Πρωτ. 7276/26.07.16) που κατέθεσαν στη Βουλή ι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Λιβανίου Ζωή, Αυλωνίτου Ελένη, Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, Μουμουλίδης Θέμης και Σκουρολιάκος Πάνος, ζητώντας να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα ίδρυσης Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στην Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στην περιοχή Καμαρίων Ιστιαίας, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νικόλαος Φίλης δήλωσε ότι, η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο αίτημα των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας και αφού μελέτησε την σχετική πρόταση που υποβλήθηκε από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση Εύβοιας μετά την σχετική πρόσκληση του Υπουργείου στις 2/3/2016, ενέκρινε την ίδρυση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στην Βόρεια Εύβοια. Η σχετική απόφαση ίδρυσης με αρ πρωτ 131360/Δ3/09-08-2016 Κ.Α. δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης (ΦΕΚ2513/τΒ’/12-08-2016).
 Η κυβέρνηση αφού συγκέντρωσε τις ανάγκες σε δομές παιδείας για την ειδική αγωγή αλλά και τις προτάσεις των αρμόδιων διευθύνσεων εκπαίδευσης σε όλους τους νομούς και προέβη για το σχολικό έτος 2016 – 2017 πέρα από τις υπάρχουσες δομές στην έγκριση λειτουργίας επιπλέον 61 νέων Τμημάτων Ένταξης Νηπιαγωγείων, 351 νέων Τμημάτων Ένταξης σε Δημοτικά Σχολεία, 126 νέων Τμημάτων Ένταξης σε Γυμνάσια. Ταυτόχρονα θα λειτουργήσουν 3 νέα Ειδικά Νηπιαγωγεία, 9 νέα Ειδικά Σχολεία, 5 νέα ΕΕΕΕΚ μεταξύ των οποίων και αυτό στη Βόρεια Εύβοια, και 9 νέα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια ενώ ιδρύονται και 12 Λυκειακές Τάξεις στα υπάρχοντα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια.
Είναι προφανές από το συνολικό αριθμό των νέων τμημάτων που θα λειτουργήσουν σε όλες τις βαθμίδες τις εκπαίδευσης ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα το φλέγον ζήτημα των δομών ειδικής εκπαίδευσης. Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση, σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες παλαιοκομματικές κυβερνήσεις, υιοθετεί την κοινή λογική καταγράφοντας πρώτα τις ανάγκες και ακολούθως προωθεί τις απαιτούμενες λύσεις όπου χρειάζεται και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η όλη διαδικασία ξεκίνησε από το Υπουργείο Παιδείας το Μάρτιο του 2016 και ολοκληρώθηκε μέχρι τον Αύγουστο του 2016 αποδεικνύοντας στην πράξη ότι αν υπάρχει η πολιτική βούληση τότε και σε αυτή τη χώρα μπορούν να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες διαδικασίες σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, εκφράζει την ικανοποίησή της για την θετική έκβαση του αιτήματος των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας και εύχεται οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα κυρίως από το Δήμο και τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ του Υπουργείου Υποδομών να ολοκληρωθούν γρήγορακαι χωρίς αναίτιες καθυστερήσεις. Σε κάθε περίπτωση δηλώνει ότι θα είναι στο πλευρό του Δήμου και των κατοίκων για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων μέχρι την έναρξη λειτουργίας του ΕΕΕΕΚ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages