Στην Χαλκίδα αντιπροσωπεία του Δήμου Wuhan της Λ.Δ.Κίνας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Στην Χαλκίδα αντιπροσωπεία του Δήμου Wuhan της Λ.Δ.Κίνας

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου από αντιπροσωπεία του Δήμου Wuhan της Λ.Δ.Κίνας στο Δήμο Χαλκιδέων στο πλαίσιο του υφιστάμενου μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων. Επικεφαλής της πενταμελούς κινεζικής αντιπροσωπείας ήταν ο κ. Ξιαοζί, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Εξωτερικών Πολιτιστικών Σχέσεων του Δήμου Wuhan.
Στην σύντομη εισαγωγή του ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης καλωσόρισε την κινεζική αντιπροσωπεία και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στη συνεργασία των δύο πόλεων στο σύντομο διάστημα από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν και η παρούσα συνάντηση εργασίας μεταξύ των αντιπροσωπειών Χαλκίδας και Wuhan. Τόνισε την ισχυρή προσήλωση του Δήμου Χαλκιδέων στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων στους τομείς του τουρισμού, πολιτισμού και εμπορίου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι τόσο η Χαλκίδα όσο και το Wuhan θα είναι σε θέση να υποδεχτούν Κινέζους και Έλληνες επισκέπτες και αποστολές αντίστοιχα.
Επίσης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου Χαλκιδέων να προχωρήσει σε συνεργασία με την πόλη της Κίνας.
Ο κ. Ξιαοζί στην τοποθέτηση του μετέφερε την εξαιρετικά θετική εικόνα που αποκόμισε κατά την επίσκεψη της η αντιπροσωπεία του Δήμου Wuhan με επικεφαλής τον αναπληρωτή Δήμαρχο τον περασμένο Νοέμβριο και  εξήρε τα βήματα προόδου που έχουν συντελεστεί στο διάστημα αυτό για την ενίσχυση των δεσμών των δύο πόλεων. Αναφέρθηκε στην προετοιμασία που υλοποιείται μεταξύ των ομάδων εργασίας των δύο πόλεων προκειμένου σύντομα να υπάρξουν και οι πρώτες κοινές δράσεις.
Μετά το πέρας της τρίωρης συνάντησης εργασίας η κινεζική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε σε βασικά αξιοθέατα της Χαλκίδας. Η πόλη Wuhan αποτελεί την 7η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας με πληθυσμό 10 εκατομ. Κατοίκων. Είναι πρωτεύουσα της περιφέρειας Hubei, με πληθυσμός 60 εκατομ. Κατοίκους. Επίσης, είναι η πολυπληθέστερη πόλης της κεντρικής Κίνας και θεωρείται το οικονομικό, πολιτικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και διαμετακομιστικό κέντρο της Κεντρικής Κίνας. Αποτελεί την 4η εμπορική δύναμη της Κίνας μετά τη Σαγκάη, το Πεκίνο και το Γκουάντζχου. 














  Γραφείο Τύπου
 Δήμου Χαλκιδέων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages