Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Πόνος στη μέση: 4 παράγοντες που τον επιδεινώνουν

Υπολογίζεται ότι περίπου το 85% των ανθρώπων βιώνουν κάποια στιγμή στη ζωή τους έντονο πόνο στη μέση που διαρκεί για 4-5 μέρες.

Κάποιες φορές ο πόνος είναι παροδικός και μπορεί να οφείλεται σε έντονη σωματική δραστηριότητα.
Σύμφωνα όμως με την Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπεδικών Χειρουργών, υπάρχουν φαινομενικά άσχετοι παράγοντες που μπορεί να επιδεινώνουν τον πόνο στη μέση.

Τέτοιοι είναι:

Κατάθλιψη

Σχεδόν 1 στους 5 ανθρώπους με καταθλιπτική διαταραχή αναφέρει πόνο στη μέση. Ο συνεχής πόνος στη μέση μπορεί να συμβάλλει στην κατάθλιψη. Όμως και η κατάθλιψη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης πόνου στη μέση. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, άνθρωποι με κατάθλιψη μπορεί να έχουν τετραπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν έντονο πόνο στη μέση ή το λαιμό. Σύμφωνα με άλλη θεωρία, η κλινική κατάθλιψη μπορεί να μειώσει την αντοχή στον πόνο.

Αλκοόλ

Περίπου το 15% των ανθρώπων που κάνουν κατάχρηση αλκοόλ, διαμαρτύρονται για πόνους στη μέση.
Αν και δεν πρόκειται ακριβώς για σχέση αιτίας-αποτελέσματος, οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι άνθρωποι που πίνουν συστηματικά είναι σωματικά αδρανείς γεγονός που προκαλεί ή επιδεινώνει τους πόνους.

Οι αλκοολικοί είναι επίσης πιο πιθανό να καπνίζουν ή να έχουν συμπτώματα κατάθλιψης, παράγοντες που σχετίζονται με τους πόνους στη μέση.

Παραπανίσια κιλά

Περίπου το 17% των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων έχουν πόνους χαμηλά στη μέση. Ο λόγος είναι απλός: Το επιπλέον βάρος αυξάνει την πίεση στη σπονδυλική στήλη. Επιπλέον, οι παχύσαρκοι έχουν μειωμένη μυϊκή μάζα κοντά στη σπονδυλική στήλη, η οποία υποστηρίζει και σταθεροποιεί τη μέση. Τέλος, το λίπος γύρω από την περιφέρεια τραβάει τη σπονδυλική στήλη προς τα εμπρός επιβαρύνοντας περαιτέρω τη μέση.

Πολλές ώρες οδήγησης

Ο πόνος στη μέση είναι συχνός μεταξύ των επαγγελματιών οδηγών, καθώς και όσων καθημερινά αναγκάζονται –λόγω εργασίας– να οδηγούν πολλές ώρες. Τα τελευταία χρόνια, οι κατασκευαστές των αυτοκινήτων δίνουν μεγάλη σημασία στον σχεδιασμό των καθισμάτων των αυτοκινήτων και της θέσης του οδηγού, προκειμένου να περιορίσουν στο ελάχιστο τον πόνο. Εντούτοις, εξακολουθούν να υπάρχουν κακοσχεδιασμένα καθίσματα που κρατούν την πλάτη σε κυρτή θέση ή, πιο συχνά, οι οδηγοί έχουν σε λάθος θέση το κάθισμά τους, με συνέπεια η πλάτη τους να κυρτώνει. Η πολύωρη παραμονή σε αυτήν τη θέση μπορεί να προκαλέσει βασανιστικό πόνο και να οδηγήσει σε κρίση οσφυαλγίας

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/Η Επιλογή είναι δική σου

Posted by Sourta Ferta on 7:50 π.μ. . Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Πόνος στη μέση: 4 παράγοντες που τον επιδεινώνουν �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery