Υπεραμύνθηκε των ισχυρών Δήμων, ο δήμαρχος Χαλκιδέων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Υπεραμύνθηκε των ισχυρών Δήμων, ο δήμαρχος Χαλκιδέων

Συνεδρίασε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στη Λαμία, το ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας, με κύριο θέμα τη διαμόρφωση θέσεων, ενόψει του συνεδρίου της ΚΕΔΕ , που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Οκτωβρίου στο Βόλο.
Το συνέδριο θα έχει ως θέμα “Αλλαγή Καλλικράτη – Νέο μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους” και για τον λόγο αυτό, τα μέλη της ΠΕΔ Στερεάς κλήθηκαν στη συνεδρίαση για να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, υπεραμύνθηκε των ισχυρών Δήμων, τονίζοντας ότι μόνο έτσι θα έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν Κοινοτικά Προγράμματα. Μάλιστα, ανέφερε ότι κάποιοι Δήμοι, αν δεν υπήρχε ο “Καλλικράτης” να συνενωθούν, θα είχαν εξαφανιστεί λόγω χρεών. Πάντως ο δήμαρχος Χαλκιδέων εξέφρασε την ελπίδα ότι το χωροταξικό θέμα των Δήμων δεν πρόκειται να τεθεί προς συζήτηση, αφού κάτι τέτοιο θα σημάνει ατελείωτη κουβέντα, χωρίς αποτέλεσμα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι αρμοδιότητες πρέπει να συνοδεύονται από αντίστοιχους πόρους.

Υπογράμμισε ακόμη ότι επιβάλλεται να ξεκαθαρίσουν οι ρόλοι που πρέπει να έχουν, το κράτος, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι και να μη λειτουργούν κάτω από ομιχλώδες θεσμικό πλαίσιο. Καταλήγοντας, τόνισε ότι η πολιτεία θα πρέπει να επισπεύσει την ψήφιση των νομοσχεδίων (πολυνομοσχέδιο, διαχείρισης απορριμμάτων) που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία σήμερα δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε σε δημοπρασίες, περιμένοντας τις αποφάσεις του κράτους.
                                                                                                    
                                                                                                   Γραφείο Τύπου
                                                                                                Δήμου Χαλκιδέων

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages