Ο ελληνικός λαός γνωρίζει, θυμάται και αναγνωρίζει την τίμια μάχη που δίνει η Κυβέρνηση καθημερινά - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει, θυμάται και αναγνωρίζει την τίμια μάχη που δίνει η Κυβέρνηση καθημερινά

Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας
Πολύ επιλεκτική και κοντή μνήμη φαίνεται ότι διαθέτει η ΝΟΔΕ της Εύβοιας της Νεας Δημοκρατίας,  όσον αφορά την φορολογική λαίλαπα που εξαπέλυσαν στον ελληνικό λαό η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζοντας το 1ο και 2ο μνημόνιο. Η σημερινή φορολογική επιβάρυνση στα εισοδήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρών επιχειρήσεων φαντάζουν ως χάδι μπροστά στην σκληρότητα των μέτρων που επέβαλλαν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης που αυτοί που επέφεραν στην χώρα το 2008 έως το 2014 και κατέστρεψαν το 25% του Εθνικού Ακαθάριστου Προϊόντος (ΑΕΠ).
Θέλουν να ξεχάσουμε, αλλά δεν μπορούμε!
    Η ΝΟΔΕ Εύβοιας, υιοθετώντας το ευχολόγιο του Προέδρου το κόμματος της ΝΔ, παρουσιάζει ως πρόταση οικονομικής πολιτικής την επιθυμία τους να επανέλθει η χώρα στο δρόμο της κοινωνικής καταστροφής που αυτοί και οι κυβερνητικοί τους εταίροι με συνέπεια προκάλεσαν τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Υποστηρίζει άμεσα την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% οριζόντια, φόρο που η ίδια επέβαλε πριν δύο χρόνια και ψήφισε ξανά  την εφαρμογή του με τη συμφωνία του Αυγούστου του 2015,  να μειωθεί η φορολόγηση των μερισμάτων από το 15% στο 5% ξεχνώντας να μας αναφέρει ποιες κατηγορίες φορολογουμένων ευνοούνται προκλητικά («καναλάρχες», μεγαλοεργολάβοι, μέτοχοι μεγάλων ανώνυμων επιχειρήσεων, μεγαλοεπενδυτές δομημένων ομολόγων, μέτοχοι τραπεζών) και να μειωθεί οριζόντια η φορολογία επιχειρήσεων με ταυτόχρονη μείωση του ασφαλιστικού και εργασιακού κόστους. Αυτά είναι τα άμεσα μέτρα. Ανάλογα με την πορεία της οικονομίας και την αόριστα διατυπωμένη ευχή για βελτίωση της λειτουργίας του δημοσίου τομέα (;;;) να μειωθούν ακολούθως οι φορολογικοί συντελεστές της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
    Τα φορολογικά μέτρα που προτείνει ακόμη και σήμερα η ΝΔ αφορούν την προνομιακή αντιμετώπιση των κερδών και τα μερίσματα των επιχειρήσεων και όχι την ελάφρυνση της φορολογίας εισοδήματος των μισθωτών, των συνταξιούχων και των ελεύθερων επαγγελματιών. Είναι γνωστές εξάλλου οι ευαισθησίες τους και η φορολογική προστασία και ασυλία που παρείχαν με τις πολιτικές τους τα προηγούμενα χρόνια στα μεγάλα συμφέροντα και επιχειρήσεις, παραχωρώντας το Δημόσιο ταμείο στους πολιτικούς φίλους και κρατικοδίαιτους «επιχειρηματίες».
    Σήμερα ,παρά τις προβλέψεις της ΝΔ, η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί, η ανεργία μειώνεται , το πρωτογενές πλεόνασμα είναι τέσσερις φορές πάνω από το στόχο, η ύφεση σταμάτησε,  το ΑΕΠ αυξήθηκε για πρώτη φορά το β’ τρίμηνο του 2016 και γενικότερα η οικονομία έχει μπει στη φάση της ανάκαμψης.
     Όλα τα παραπάνω δεν έγιναν τυχαία. Οφείλονται στη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που επί ενάμιση χρόνο προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ.
     Ο ελληνικός λαός γνωρίζει, θυμάται και αναγνωρίζει την τίμια μάχη που δίνει η Κυβέρνηση καθημερινά. Την στηρίζει  και είναι διατεθειμένος να συμμετέχει στην προσπάθεια να αποκτήσουμε επιτέλους ένα δίκαιο και τίμιο κράτος που θα προσφέρει και δεν θα απαιτεί από τους πολλούς για χάρη των ολίγων.    

Χαλκίδα 26 Οκτωβρίου 2016
                        
                       ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages