Κόβουν τις κοινωνικές δομές αντιμετώπισης φτώχειας στη Χαλκίδα αυτοί που μίλαγαν για γενοκτονία - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Κόβουν τις κοινωνικές δομές αντιμετώπισης φτώχειας στη Χαλκίδα αυτοί που μίλαγαν για γενοκτονία

Κόβουν τις κοινωνικές δομές αντιμετώπισης φτώχειας στη Χαλκίδα αυτοί που μίλαγαν για γενοκτονία: ο κατήφορος των μεταλλαγμένων αριστερών...

Με αφορμή την παραίτηση της Γεν. Γραμματέως κατηγορώντας την ηγεσία του υπουργείου εργασίας για κακοδιαχείρηση και απευθείας αναθέσεις στα προγράμματα κατάρτισης ανέργων, ας θυμηθούμε δύο αποφάσεις που άμεσα μας αφορούν αφού πλήττουν αδύναμες κοινωνικές ομάδες στην Χαλκίδα:
1. Η πόλη εξαιρέθηκε απο το πιλοτικό πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (ενώ ήταν στις 13 πόλεις μου εντάξαμε το 2014) με την αιτιολογία οτι δεν πληρούσε κριτήρια πληθυσμιακά και μεγάλης ανεργίας -αν είναι δυνατόν!. (Είναι προφανές ότι τα κριτήρια ανακατανομής πόλεων-πόρων δεν ειναι αντικειμενικά τουλάχιστον).
2. Είναι στις πόλεις που κόβονται τα προγράμματα κοινωνικών δομών φτώχειας που τόσο ανακούφιζαν συμπολίτες μας ( κοινωνικό παντοπωλείο, συσσίτιο κλπ) με το Δ23/οικ.46119/3718 έγγραφο της κας Φωτίου, με το οποίο γνωστοποιεί την παύση λειτουργίας των δομών καθώς παρουσιάζεται πρόβλημα χρηματοδότησης μέχρι να ενταχθούν μελλοντικά(;) σε άλλα προγράμματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χαλκίδα δεν είναι ούτε στις πόλεις που εντάχθηκαν στα καινούργια προγράμματα κοινωφελούς εργασίας!
Ούτε λέξη από άλλοτε λαλίστατα κομματικά στελέχη και βουλευτές.. Φαίνεται οι πεινασμένοι δεν πεινούν πια, οι άνεργοι βρήκαν δουλειά, τα παιδάκια πάνε χορτάτα στο σχολείο κ κανείς δε θα κρυώνει φέτος που το πετρέλαιο θα ναι και πιο ακριβό! Αχ βρε ΣΥΡΙΖΑ θαυματουργέ!

Συμεών Κεδίκογλου

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages